Asjaliku ja professionaalse personaliga on suvisel ajal teadagi kõikjal kitsas, kuid Kuum Tass paistab minu viimase kuu kogemuses olevat eriti masendavas olukorras: ettekandja ei oska öelda sõnagi päevasupi kohta, unustab otsekohe osa tellimusest ja annab kogu olekuga mõista, et tema süda kuulub hoopis muudele tegevustele kui kohvikutöö. Kas selliste inimeste töökõlbulikkust ka keegi testib, mõtlen uimerdajat pilguga saates. 

Seljanka (26 krooni) saabub lauda üsna kiiresti, kuid on vesine ja igav. Koorene lõhesupp röstsaiaga (30) jätab parema mulje, kui teile juhtuvad meeldima lihtsa koduse maitsega supid.

Kana-köögiviljawok (55) ei hiilga maitserohkusega, kuid on rooga valides üsna kindla peale minek. Grillkarbonaad Aruba marinaadis köögiviljamixi ja kurgi-suitsujuustukastmega (85) on aga vägev robustne pubitoit, mis sobib hästi õlle kõrvale ning ainult siis, kui sööja kolesteroolihirmu ei põe, sest köögiviljade kõrval on lisandiks rasvased friikartulid.

Toidud saabuvad lauda täiesti suvalises järjekorras – kõige rohkem peavalu näikse köögile valmistavat singi-juustusalati (28) kokkupanek – aga on ka põhjust. Salat tuuakse eine lõpuks, kuid maitseb roogadest vaat et kõige paremini, mahlaselt ja värskelt. Mineraalvee toomine käib aga ettekandjal selgelt üle jõu. Kolmanda meeldetuletuse peale jook siiski saabub.

Kohviku nimele vaatamata ei hiilga siinne kohv erilise kvaliteediga, kuid happy end ei jää siiski tulemata: suvikõrvitsa-mandlikook on suur, värske ja maitseb huvitavalt.

Kuid siiski – seni külastatuist kõige kehvem Emajõe Ateena lokaal.

Kohvik Kuum Tass

Raekoja plats 8, Tartu

Lahti N-L 8–02
P-K 8-24

Hinne 4