08.03.2009, 00:01
Nädala retsept: Brokoli-suitsupeekoni salat
Lihtne ja kiirelt valmiv salat, mis sobib suurepäraselt ahjus küpsetatud või pannil praetud lõhe- või forellifileega. Mida kauem salat saab maitsestuda, seda parem.
FOTO:
neljale
• 500 g brokolit
• 1 punane sibul
• 100 g väherasvast suitsupeekonit
• 100 g india pähkleid
• 100 g kuldseid rosinaid
• 1 dl majoneesi
• 1 dl maitsestamata jogurtit
Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Kurna ja jahuta kiirelt külmas vees. Viiluta sibul. Pruunista suitsupeekoni ribad pannil ja nõruta liigsest rasvast majapidamispaberil. Rösti pähklid ahjus või kuival pannil kuldseks. Sega kõik salatiained omavahel ja serveeri ahjulõhega.