28.03.2008, 00:00
Nädala retsept: Šokolaadi-vahtrasiirupi saiad
Suus sulavad saiakesed, mille täidises võid kasutada tumedamat
mõrušokolaadi või piimašokolaadi. Serveeri saiu
ahjusoojalt, nii
maitsevad need kõige paremini.
neljale
- 300 g lehttainast
- 100 g tumedat šokolaadi
- 2 sl vahtrasiirupit
- 100 g aprikoosimoosi
- määrimiseks muna
- peale mandlilaaste
Lõika lehttainaplaadid pooleks, umbes 12 x 12 cm suurusteks ruutudeks.
Sulata šokolaad ja sega vahtrasiirupiga. Määri ühte nurka
1 sl
šokolaadikreemi ja 1 tl aprikoosimoosi. Tõsta teine tainapool
peale ja
suru servad kahvliga kinni. Pintselda pealt munaga ja raputa peale
mandlilaaste. Küpseta 200kraadises ahjus 10–15 minutit.