Värsked maitsed ja mõtted NOPist
Kadrioru hubasest ja sõbraliku moega kohvikust-poest NOP leiab eest omanäolise menüü. Puhtad maitsed ja hooajalisus on peakoka valikutes selgelt tuntavad. Kasulik on ka teada, millal siinsed perenaised mitmesuguseid ettevõtmisi korraldavad. Üks selliseid on näiteks gurmeeturg kohviku siseõuel. Järgmine turuhommik on plaanitud 12. detsembrile. Või siis reedehommikused kunstitunnid rüblikutele. Et neid siis nautida, kaasa teha või vältida. Vastavalt sellele, kuidas sulle sobib, kui hommikukohvi kõrvale kostab kohviku lastenurgas pintslite ja värvidega sahmivatelt lastelt Lotte-teemalisi laule ja sellele järgneva pannkoogisöömise melu.
Retsept
NOPi peakokk Mihail soovitab proovida või kodus katsetada
Kuskussisalat grillitud lambasooles šašlõkivorstiga
kuuele
Vaja läheb
- 250 g kuskussi
- 250 ml vett või köögiviljapuljongit
- 180 g kivideta oliive
- 5–6 keskmist tomatit
- 70 g heledaid rosinaid
- 120 g lambasooles šašlõkivorste
- 2–3 oksa peterselli
- 2–3 oksa piparmündilehti
- 20 ml oliiviõli
- sidrunist väljapigistatud mahla
- soola ja musta pipart
Valmistamiseks
vala kuskuss laia põhjaga kaussi. Maitsesta soola ja oliiviõliga ning vala keeva vee või köögiviljapuljongiga üle (250 g kuskussi kohta 250 ml vedelikku). Kata kauss kaanega ning lase mõni minut haududa. Aeg-ajalt võid kahvli või vispliga liigutada, et ei jääks tükke sisse. Tulemuseks pead saama sõmera kuskussi. Jäta jahtuma.
Vorstid pruunista pannil või grilli ahjus. Jahuta ning lõika soovitud paksusega ketasteks.
Oliivid viiluta ratasteks. Tomatid lõika neljaks, seemned koos tomati vedelama osaga lõika välja ning saadud viljalihalohud lõigu väikesteks kuubikuteks. Peterselli- ja piparmündilehed lõigu peenteks ribadeks. Sega kõik komponendid omavahel kokku, lisa rosinad ning maitsesta oliiviõli, sidrunimahla, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Salati serveerimisel lisa sidrunisektor ja piparmündioksake.