Retsept

NOPi peakokk Mihail soovitab proovida või kodus katsetada

Kuskussisalat grillitud lambasooles šašlõkivorstiga

kuuele

Vaja läheb

  • 250 g kuskussi
  • 250 ml vett või köögiviljapuljongit
  • 180 g kivideta oliive
  • 5–6 keskmist tomatit
  • 70 g heledaid rosinaid
  • 120 g lambasooles šašlõkivorste   
  • 2–3 oksa peterselli
  • 2–3 oksa piparmündilehti
  • 20 ml oliiviõli
  • sidrunist väljapigistatud mahla
  • soola ja musta pipart

Valmistamiseks 

vala kuskuss laia põhjaga kaussi. Maitsesta soola ja oliiviõliga ning vala keeva vee või köögiviljapuljongiga üle (250 g kuskussi kohta 250 ml vedelikku). Kata kauss kaanega ning lase mõni minut haududa. Aeg-ajalt võid kahvli või vispliga liigutada, et ei jääks tükke sisse. Tulemuseks pead saama sõmera kuskussi. Jäta jahtuma.

Vorstid pruunista pannil või grilli ahjus. Jahuta ning lõika soovitud paksusega ketasteks. 

Oliivid viiluta ratasteks. Tomatid lõika neljaks, seemned koos tomati vedelama osaga lõika välja ning saadud viljalihalohud lõigu väikesteks kuubikuteks. Peterselli- ja piparmündilehed lõigu peenteks ribadeks. Sega kõik komponendid omavahel kokku, lisa rosinad ning maitsesta oliiviõli, sidrunimahla, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Salati serveerimisel lisa sidrunisektor ja piparmündioksake.