Suures maksukuriteos kahtlustatav Kakumäe elanik S. hakkas muretsema, et prokuratuur võib arestida kriminaaltuluna tema Harley-Davidsoni mootorratta. Pärast vahi alt vabanemist helistas S. 13. aprillil kell 10.48 oma sõbrale ja palus abi.

“Jah, hakkan valetama!” lubas sõber. Seejärel tehti paberid, mille kohaselt oli motikas sõbra oma. Paraku ei aimanud mehed, et uurijad kuulasid nende telefonikõnet pealt.

Kõva mees Facebookist

Ajakirjandusõppejõud ja Postimehe žurnalist Priit ­Pullerits vastab ühes Tartu ülikooli ajakirjandusinstituudi magistritöös intervjuuküsimusele, miks ta tegutseb Facebookis, järgmiselt: “Sellepärast, et vaadake, kui kärbsed on leidnud, et sitt on magus. Siis tuleb neil seda sitta seal toota.”

Varbla koolibussi kütusearveid uuritakse edasi

Ekspress kirjutas kevadtalvel kriminaalasjast, milles uuriti kahtlust, et Varbla koolibuss tegi vallale kolme aastaga 30 000 eurot kahju. Bussijuht Meelis Holter ei näinud asjas probleemi ja rääkis, kuidas bussi kütusekaardiga võtsid kütust nii vallavanem kui muud tegelased, kellel vaja oli. Pärnu prefektuur uuris asja üle kahe aasta ja lõpetas kriminaalasja kuriteo koosseisu puudumise tõttu. Varbla inimestele, kellele selline asjade käik küüniline tundus, kaebasid edasi. Riigiprokuratuur tühistas kriminaalasja lõpetamise ja saatis asja uuteks menetlustoiminguteks Lääne Prefektuuri.