Nädala Helme

Valitsuse pressikonverents 19.03.2020

Ja minu lapsepõlves raviti kõiki niisugusi haigusi hanerasva, viinasokkide ja muu traditsioonilise rahvameditsiini vahenditega.

Riigikogus 8. aprillil

Nädala anekdoot

Blondiinid omavahel:

„Terviseamet valetab koroonaviiruse kohta!“

„Kuidas nii?“

„Nad ütlesid, et poodi toidu järgi minnes tuleb kanda maski ja kindaid. Aga kõigil teistel
olid ka riided seljas.“

9. aprill. Vaatan telekast, et Mailis Reps lubab 15. mail osad lapsed kooli. Kõik ei saa, ainult laisemad ja lohakamad lastakse kooli tagasi. Kui nüüd mõelda, kuidas ma olen kuu aega oma last õpetanud, ja võrdlen seda sõbrannade jutuga, siis on minu laps ilmselt ka kehvemate seas ja saab mais uuesti kooli minna, sellal kui usinad sõbrannad peavad oma pägalikke endiselt kodus õpetama. Laiskus tasus end ikka ära. Mu motivatsioonitase tõusis kohe. Kui laps tuleb koolitükke küsima, annan talle tahvli ette ja käsin end Youtube’is lõbustada.

10. aprill. Korvpalliplatsil on sama kamp jälle tagasi. Nad kõigepealt naersid natuke uute lintide üle, mille Kõlvart korvpallirõngale ümber laskis panna, ja hakkasid siis rahulikult õlut jooma. Nagu ikka, polnud politseid vaja kaua oodata. Kui politsei oli tüübid ära viinud, ilmusid kusagilt kolm pensionäri, kes istusid võidurõõmsalt pinkidele ja hakkasid laterdama. Pensionäridele ei julge muidugi keegi politseid kutsuda, nad on ju riskigrupp. Tõesti, karantiini ajal saavad noored pensionäridelt kogu aeg lutti.

11. aprill. Mees käis poes ja tuli tagasi, kaasas pakk 130 euro eest ostetud tolmumaske ja trimmeri kaitsevisiir. Piima ja liha oli ostmata unustanud.

12. aprill. Jüri Ratas pöördus jälle telekas Eesti rahva poole. Kui ta oli oma jutu lõpetanud, küsisin mehelt, mida ta õieti ütleski. Mees vastas, et talle ei jäänud midagi meelde. Laps oli pöördumisest lõpuks ära õppinud, et Ratas on peaminister.

13. aprill. Loen mina Delfist, et liiklus Tallinnas on täiesti välja surnud. Lähen mina siis autoga sõitma ja arvake ära, kui kaua ma Tammsaare teel Mustamäelt Õismäele sõidan? 40 minutit! Kaeban mehele, kes vastab, et Tammsaare tee ongi selline ja tema on Tammsaare teel istunud ummikus ka kell üks öösel.

14. aprill. Tegime mehega plaane suveks. Lõpuks jõudsime järeldusele, et kõige tõenäolisemalt veedame käesoleva suve samamoodi nagu meie esimese suve selles korteris. Ostsime siis Maximast ühekordse grilli ja tegime iga nädal rõdu peal šašlõkki.

15. aprill. Arutame siin naistega, kelle Eesti kuulsustest peaks jumalatele ohverdama, et see karantiin ükskord lõppeks. Millegipärast pakuvad kõik Uudo Seppa.