Nädala Ratas

Marko Mihkelson, see, et te näitate pea juures, et peaminister on lolliks läinud või hulluks läinud oma käega, ma arvan, et see ei ole väga viisakas.

Riigikogus 14. oktoobril

Urmas Espenberg alustas: Igaüks, kes naise peale vaatab teda himustades, on oma südames temaga juba abielu rikkunud.

Ta imestas: „Mida see tähendab? Mis rõõm siis siia ellu veel jääb, kui naisi ka enam vaadata ei saa?“ Helme oli nõutu.

Urmas Reitelmann luges ette järgmise lõigu. Ärge pange vastu inimesele, kes teile kurja teeb, vaid kui keegi lööb sulle vastu paremat põske, keera talle ka teine ette!

„Ma ütlen teile, et kui mingid sotsliberastidest raipeõgijad tulevad mind torkima, siis mina ei keera nende poole mitte teist põske, vaid oma suure ja rasvase rusika,“ teatas Reitelmann. Helme kiitis, et see on hea idee.

Ruuben Kaalep jätkas: ­Armastage oma vaenlasi ja palvetage nende eest, kes teid taga kiusavad.

„Mul on umbes sama küsimus nagu Urmasel, et WTF, kas me sellist Piiblit tahtsimegi?“ küsis Kaalep.

Anti Poolametsal oli samuti mure. Ärge koguge endile aardeid maa peale, kus koi ja rooste neid rikuvad ja kuhu vargad sisse murravad ja varastavad! Teie ei saa teenida nii Jumalat kui mammonat.“

„Ma arvasin, et meil on parempoolne erakond. Mis vasakpoolset jura me siin täna loeme?“ küsis Poolamets.

Henn Põlluaas imestas sama asja üle. Mine müü kõik, mis sul on, ja anna vaestele, ja sul on aare taevas, ning tule järgne mulle! „Ma ei kavatse küll midagi müüa ega midagi vaestele jagada. Ma olen selle kõige teenimiseks palju vaeva näinud ja vaesed võivad minu poolest panni lakkuda. Mis asja sa üldse meile täna lugemiseks andsid?“ päris Põlluaas. „See Jeesus kõlab nagu mingi vasakliberaal.“

Teised noogutasid. „Eelmine kord oli tore, kui oli jutt Benjamini suguharu tapatalgust ja sellest, et soo jätkamiseks lubati Benjamini meestel peolt naisi krabada ja omale võtta. Mul läks kohe veri käima sellise eluterve jutu peale,“ lausus Reitelmann.

„See oli jah hea osa,“ ütles Helme. „Vana Testamenti peab veel lugema. See Jeesuse värk on tõesti kahtlane, ilmselt mingi hilisem pettus, seda ei pea lugema,“ otsutas EKRE esimees.