Nädala Kallas

Mida võiks teha, on faktikontroll.

Võib-olla tuleks anda sellele ka mingi ametlikum vorm.

Riigikogus 25. jaanuaril

EKRE nõuab korruptsiooni­vastase võitluse lõpetamist

EKRE pole endiselt andestanud Keskerakonnale valitsusest väljalangemist ja nõuab nüüd korruptsioonivastase võitluse lõpetamist Eestis. Nädalavahetusel kogunenud EKRE volikogu oli selles küsimuses ühene.

„Korruptsioonivastane võitlus oli see, mis kukutas kõige parema valitsuse Eestis, mis langetas õlle hinda ja hoidis ukrainlased Eestist eemal. Milleks meile korruptsioonivastane võitlus, kui selle hinnaks on valitsuse lagunemine?“ seisis EKRE volikogu avalduses.

EKRE esimees Mart Helme selgitas nõudmise tausta. „Keskerakond võttis altkäemaksu ja põmm, EKRE oli süüdi, EKRE pidi valitsusest lahkuma. Kas see on õiglane? Ei ole! Ela ise ja lase teistel ka elada. Las Keskerakond võtab altkäemaksu, kui meie saame pedesid Rootsi jooksma saata. Pakkusime seda ka keskerakondlastele, aga need tegid ainult nägusid selle peale,“ ütles Helme.


Keskerakond kaalus siseministriks Meelis Laod

Kranaadi andmetel otsis Keskerakond uue valitsuse tegemisel mitteparteilist siseministrit maa alt ja maa pealt. Kui kõik ausad inimesed olid Keskerakonnale ära öelnud, hakkas Keskerakond otsima uut siseministrit advokatuuri liikmete seast.

Kui sealt ka ei õnnestunud uut siseministrit leida, tehti tagavaranimekiri siseturvalisuse valdkonna asjatundjatest. Nimekirjas olid näiteks Meelis Lao, Priit Toobal ja Kalle Klandorf. Kui ka Kristian Jaani oli Keskerakonnale ära öelnud, näidati talle tagavaranimekirja siseministri kandidaatidest ja paluti valida, kes võiks tema arvates siseminister olla. Nii õnnestus Kristian Jaani siseministri ametisse ära rääkida.


Viljandi autasustas Jaak Joala leske

Viljandi linnavalitsus andis oma aumärgi skulptor Mati Karminile ja Jaak Joala lesele Viljandi populariseerimise eest.

„Viljandi turismil pole kunagi olnud nii head talve kui sel aastal. Kõigepealt keelas valitsus Tallinnas lõbutsemise ära ja kõik tallinlased tulid Viljandisse. Seejärel pandi püsti Joala kuju ja kõik käisid seda Viljandis vaatamas, kulutades oma eurosid meie söögikohtades ja hotellides. Ja siis panime Maire Joala nõudmisel Jaagu kujule kasti ümber, mistõttu inimesed pidid uuesti tulema, et kasti vaadata. Aasta turundustegu, pole midagi teha,“ ütles linnapea Madis Timpson.

Kranaadi andmetel on Viljandi linnavalitsus salakõnelustes vabariigi valitsusega, et see korraldaks kuju salajase äraviimise kaitseväe kalmistule Tallinnas. See on linnavalitsuse järgmine kaval plaan, kuidas Viljandile veel rohkem tähelepanu saada.