Nädala Kallas

Ostame vähem, parandame ja jagame enam.
Riigikogus 10. märtsil

Kallas loodab Eesti tüve tekkele

Peaminister Kaja Kallas ei ole ka koroona rekordarvudest hoolimata kaotanud oma rõõmsat meelt. Eile riigikogus küsimustele vastates ütles ta, et kuigi koroonaga on kõik halvasti, on siiski lootus, et suur koroonalaine aitab luua Eesti koroonatüve, mis esindaks seejärel Eestit kõikjal maailmas.

„Me kõik loeme täna lehest, et Hiina viirus, Briti tüvi ja Lõuna-Aafrika tüvi ja muud sellist. Mõelge, kui palju on näiteks Suurbritannia oma Briti tüve tõttu tasuta promo saanud. Kõik räägivad Suurbritanniast, kusjuures maksma ei lähe see brittidele midagi.

Kui Andres Merits mulle Eesti tüve tekkimise väljavaatest rääkis, läksid mul silmad kohe põlema võimalusest Eestit maailmas laialdaselt tutvustada. Et uue koroonatüve nimetamise õiguse saaksime omale ikka meie ja mitte lätlased või rootslased, andsin kohe viiruse sekveneerimiseks raha juurde, et kõik uued mutatsioonid kiirelt üles leida ja meie järgi ära nimetada,“ lubas Kallas.

Lätlased ainult naeravad


Lätis on koroona kontrolli all, Eestis aga märatseb nagu EKRE valitsuses. Seetõttu on lätlased sattunud ebatavalisse olukorda, kus nad saavad Eesti uudiseid lugeda ja meid haletseda. Ajakirjanikud imestavad, mis meil küll juhtus. Poliitikud pakuvad abiks haiglakohti ja kõvemaid kumminuiasid koroonaeitajate ohjeldamiseks. Läti emad hirmutavad praegusel ajal oma lapsi, et kui jõmpsikad korralikult ei käitu, saadetakse nad üle põhjapiiri ja kasvatatakse eestlaseks.

Üks asi pole aga ka koroonaajal muutunud, nimelt on Soomes endiselt kõik parem kui Eestis.

Joodikud on Astra­Zeneca vaktsiiniga rahul

Eestis on suur grupp inimesi, kellel pole AstraZeneca vaktsiini kohta ühtegi kaebust, üksnes head sõnad. Nendeks on joodikud.

Tartus Kassitoome serval kevade tulekut nautivad õllesõbrad Aivar ja Karmo ütlesid, et on juba AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineeritud ja soovitavad seda ka kõigile sõpradele.

„Ma ei tea, miks inimesed kõrvalmõjude üle virisevad. Ma sain süsti ja tunne oli järgmisel päeval, nagu oleks üks korralik pohmakas peal. See oli umbes selline tunne nagu siis, kui pidutsed hommikul viieni ja järgmisel päeval loivad vaevaliselt mööda elamist ringi ja proovid kuidagi vastu pidada. Nooruse ilusad ajad tulid meelde, kui ma ikka veel jaksasin juua.

Praegusel ajal ei saa keskealine inimene nagu mina enam kusagilt nii tugevat laksu kui AstraZeneca annab. Jah, ma tean, et mõni teeb LSDd ja karmimad mehed Annelinnast süstivad heroiini, aga ausalt öeldes soovitaks ma ikka teha sellise kraamiga väike paus ja proovida koroonavaktsiini. Kes on proovinud, see kiidab!“ lausus Aivar.

AstraZeneca populaarsuse üle rõõmustas ka sotsiaalminister ­Tanel Kiik. „On oluline, et võimalikult paljud inimesed vaktsineeriksid end. Kuna joodikuid on Eestis palju, aitab nende entusiastlik toetus AstraZeneca vaktsiinile teha suure sammu kogu rahva tervise suunas.“