MASENDUSPÄEV MÖÖDAS Väidetavalt on aasta kõige masendavam päev jaanuari kolmas esmaspäev. Hoolimata tormist, valitsuskriisist ja elektriarve­valudest, on see nüüd selja taha jäänud. Edasi saab minna ainult paremaks!

NOLA ESTONICA Tartu Ülikooli liblikauurijad kirjeldasid ära täiesti uue Eestis leitud suurliblika liigi, mida varem maailmas märgatud pole – alla kahe­sentimeetrine valge liblikas sai nimeks Nola estonica.

JUHM ALGORITM Kui oled internetis midagi mõnusat ostnud, siis hakkab algoritm selle­sama asja reklaami sulle pidevalt ekraanile manama. Juhm algoritm ei saa aru, et kui asi juba ostetud, siis rohkem pole ju mõtet reklaamida!

PIME ÖÖ SAARTEL Osa Eesti saarte elanikest pidi esmas­päevase tormi tõttu veetma elektrivaba öö. (Kas siis on lootust ka õige pisut väiksemale arvele...?)

NÄDALA SÕNA: SÕDURHUNT

Sõdurhunt (ka “huntsõdalane”) on Netflixis jooksnud Hiina patriootilise märulifilmi peategelane, halastamatu kommunistlik tapja. Sõna on saanud sünonüümiks Xi Jinpingi aegse Hiina välispoliitikale. Ka Venemaa president Putin on Läänega suheldes üha enam sõdurhundi poliitikat ajamas. Pole imestada, sest juba varasemast on tal soojad suhted “Ööhuntide” nimelise Vene motojõuguga.

Vaata ka huntämblik, hiina piin, munapiiks, Kapitooliumi emahunt, Metsatöll, munad hiina moodi, "Sõdurjumala teener", "Huntmees", Peep Männil, ansambel Hunt, räppar Hunt, hunt Kriimsilm, Metsakutsu, Uugu ja Uudu, tinasõdur, soldat, sõjaväehunta.