Lõpuks teatas Elering, et teeb hoopis ühisettevõtte soomlastega ja Soome firma Gasgrid Finland rendib Excelerate Energylt ujuvterminaliks laeva Exemplar.

Soomlased kulutavad Exemplari rendiks kümne aasta jooksul 460 miljonit eurot.

Seda on märkimisväärselt rohkem kui itaallased maksid Golar Tundra eest. Seejuures on võidus ka müüjad, sest seitsme aasta pikkuse kasutamise järel laeva hind mitte ei kahanenud, vaid kallines 100 miljoni dollari võrra. See näitab, et konkurents ujuvterminalide ostmisel või rentimisel muudkui kasvab.

Alexela juhataja Marti Hääle sõnul on ka neil üks laev ujuvterminaliks välja vaadatud ja broneeritud, kuid selle hankimine sõltub suuresti ajast, millal riik lubab valmis ehitada torujuhtme, mis hakkab ühendama Eesti põhivõrku ning haalamiskaid, mille ääres hakkab kaev seisma.

Itaallased on oma ostuga rahul. SNAMi tegevjuht Stefano Venier teatas, et Golar Tundra katab 6,5 protsenti Itaalia gaasivajadustest, misjärel riik saab juba veerandi vajalikust gaasist hankida veeldatud maagaasi (LNG) kujul. SNAM loodab veel juunis hankida teisegi sarnase laeva.