NÄDALA ANEKDOOT

Kaja: „Jüri, kui ma oleksin sinuga abielus, siis ma kallaks sulle kohvi sisse mürki!“

Jüri: „Kaja, kui ma oleksin sinuga abielus, siis ma jooksin rõõmuga seda kohvi!“

NÄDALA RAHVASAADIK LIGI

Vaesed peaksid sööma valke, rasvu, süsivesikuid koos vitamiinide ja mineraalainetega.

Riigikogus 8. juunil

260 meetri pikkune pink algab Vabamu ees ja lõpeb Kuberneri aia juures.

Uuel pikal pingil istuvad kõik Isamaa vähegi tuntud liikmed, rääkimata endistest ja praegustest nõunikest. Isegi Lauri Vahtre on pandud pingile istuma.

„Meie pink on nii üüratu, et paljud inimesed, kes selle peal istuvad, isegi ei aima, et tegu on Isamaa ministrite valiku pingiga,“ uhkustab Helir-Valdor Seeder. „Kas mäletate veel, kuidas sai Kersti Kaljulaidist president? Temagi tuli meie pingilt, ta ise ei teadnud seda.“

Pink tehti valmis ärimees Parvel Pruunsilla jooniste järgi ning selle valas betooni sama ettevõte, mis ehitas Jõgeva kiriku.

„Püsivad kulud pingi ülalpidamisse on investeering Isamaa igavikulisusse,“ kinnitab erakonna peasekretär Priit Sibul, kes mõistagi on võtnud pingil ka ise koha sisse.

Isamaa rahastab pingi ehitus- ja ülalpidamiskulusid meditsiinihuvilistelt ettevõtjatelt saadud annetustega. Valitsusse minnes lubab erakond kaotada ära haigekassa ja jagada selle üüratu eelarve tõeliste abivajajate vahel.

Parempoolsete ühe liidri Siim Kiisleri sõnul ei vääri Isamaa pink kindlasti ühtegi rekordit, kuna tema sellele ära ei mahu. Pingilt on kõrvale jäänud ka endised isamaalased Lavly Perling ja Tõnis Kons. Nad kavatsevad ehitada järgmisteks riigikogu valimisteks ise veel parema ja pikema pingi.

Oma ministrite valimise pink sai nädalavahetusel valmis ka sotsidel. Riigikogu hoovis püsti pandud pink näeb välja õige tilluke. Selle ehitamisel on kasutatud biolagunevat mahepuitu Väätsa metsadest.

„Meie pingil istuda eriti kaua jaksa, sest siin eriti pole ruumi. Sestap istume võrdselt igaüks pingil kordamööda. Varsti on jälle Ivari Padari kord,“ lubab erakonna esimees Lauri Läänemets.

Pisikese pingi juures lookleb järjekord ministrikandidaadiks soovivatest sotsidest. Juba kaugelt kostab Anastassia Kovalenko-Kõlvarti ja Raimond Kaljulaidi kilkeid – nad vaidlevad kirglikult, kumb neist ikkagi peaks esimesena sotside pingil istuma.