Aia valmimise järel muutus linnaosavalitsuse positsioon kardinaalselt. Tõenäoliselt põhjustas muudatuse asjaolu, et Merivälja ja Mähe elanikest valijad avaldasid tänava sulgemise üle valjult nördimust. Tallinna linnaplaneerimisamet koostas ettekirjutuse, milles leiti, et „piirdeaia rajamise näol on tegemist omavolilise ehitisega“. Ning et detailplaneeringuga vastavusse viimiseks „tuleb Variku tee kinnistule rajatud piirdeaed likvideerida/lammutada“.

Aia omanikud ei pidanud ettekirjutust seaduspäraseks. Nende ja Tallinna linna vahel algas kohtulahing. Värav seisis lukus kuni 20. juulini, kui Variku tee elanikud teatasid, et on otsustanud tänava vähemalt kohtuprotsessi lõpuni taas avada.

Ent kaks päeva hiljem, 22. juuli õhtul, mõni tund pärast aiasaagat käsitlenud artikli avaldamist Ekspressis, võeti tänava otsas olnud värav sootuks maha. Samuti kadus aed.

Ekspressile teadaolevalt lammutati aed Variku tee viienda kinnistu omanike, perekond Astafjevi initsiatiivil. Astafjevid olevat ka nõustunud teistele elanikele hüvitama nende poolt värava ehituseks kulutatud summad.