Viimati töötas ta USA välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia osakonnas asevälisministri asetäitjana, kus tema vastutusalasse kuulusid Ukraina, Moldova, Valgevene, Gruusia, Armeenia ja Aserbaidžaan. Enne seda oli Kent ametis USA suursaatkonna asejuhina Kiievis.

Kent räägib lisaks inglise keelele ka ukraina, vene ja tai keelt.

Ameerika Ühendriikidel ei ole suursaadikut Eestis olnud 2018. aasta suvest, kui tollane saadik James Melville protestiks toonase presidendi Donald Trumpi tegevuse vastu ametist tagasi astus. Praegu täidab USA suursaadiku kohustusi ajutine asjur Gabrielle Cowan.

Kenti kandidatuuri peab veel ka heaks kiitma USA senat.

Tuntud Trumpi kriitik

Kent tõusis USA avalikkuse fookusesse 2019. aastal, kui vastandus toonase presidendi Donald Trumpi Ukraina poliitikale.

Presidendi umbusaldamiseni viinud vahejuhtumis nõudis Trump mäletatavasti Ukrainalt musta materjali Joe Bideni ja teiste poliitiliste konkurentide kohta ning polnud nõus enne selle kättesaamist ukrainlastele ligi 400 miljoni dollari ulatuses sõjalist abi andma.

Kent oli üks neid, kes Trumpi vastu ütlusi andis. New York Times kirjeldab teda kui diplomaati, kes on valmis konflikti minemise hinnaga seisma õigusriigi ja avatud valitsemise põhimõtete eest.

Toona ütles ta Trumpi tegevuse kohta: „Ta ei tahtnud midagi muud, kui et president Volodõmõr Zelenskõi läheks kõnepulti ja ütleks sõnad: uurimine, Biden, Clinton.“