(Peaaegu 30 000 Instagrami jälgijaga) investorguru Kristi Saare vahendab oma Instagrami kontol lugu sellest, kuidas kahe lapsega naine on kade oma kolme lapsega sõbranna peale, sest see saab jaanuarist 860 eurot peretoetust kuus ning saab endale seetõttu kodulaenu lubada. Sõbrannad läksid tülli.

Oktoobri lõpuni kogutakse rahvaalgatuse keskkonnas allkirju peretoetuste eelnõu vastu. Küsitluse algatajad leiavad, et nende maksmine suurendab ebavõrdsust ja lõhestab ühiskonda.

Boroditš sai diplomi

Endine Riigikogu liige ja ettevõtja Deniss Boroditš sai kätte oodatud magistridiplomi. Ta kuulutas ühismeedias, et lõpetas pühapäeval Riia Majanduskooli.

VASTNE MAGISTER: Deniss Boroditš.

Paraku ei olnud see diplom nii magus kui algul loodetud, sest Ekspress paljastas mais: „Juba kaks aastat õpib Tallinna Linnatranspordi ASi juht Deniss Boroditš iga kuu ühe nädala kallis välismaises erakõrgkoolis. Tööandja maksab kõik kinni, samal ajal jookseb ka palk ja makstakse päevaraha.“

Selline asjade korraldus ei meeldinud ka linnaisadele. Boroditš sai loo ilmumisel päeva pealt ametist lahti.

Galojan puges ÜK peaministri ees

Kuigi Briti uue peaministri ja tooride partei esimehe Liz Trussi ametiaeg algas suure läbikukkumisega, sai ta kiita kurikuulsalt Anna Maria Galojanilt (40).

Eelmisel nädalal toimus tooride erakonna kongress, mil vaevalt teist kuud ametis olev Truss pidi parteikaaslaste survel tagasi võtma paketi ettepanekutega, mis oleks laastanud riigi majandust.

TRUSSI TOETAJA: Anna-Maria Galojani postitus sotsiaalmeedias.

Ent peaministrit toetas „terve mõistuse kasutamise eest“ Galojan, kes Eestis mõisteti süüdi 60 000 euro omastamises. Juba aastaid Briti tooride parteisse kuulunud Galojan kirjutas oma postituses, et viimased kuud on tema koduparteile olnud rasked, kuid rõhutas, et nüüd on aeg olla ühtsed.

Helme hüüdnimi pahandab Joala fänne

Mart Helmet on hakatud kutsuma Kremli Ööbikuks – seda tema Vene-meelsete ütlemiste tõttu. See hüüdnimi pahandab aga estraaditähe Jaak Joala fänne. Teatavasti kutsuti omal ajal Joalat selle halvustava nimega, sest ta esines tihti NSV Liidu avarustes ning paljud tema hitid on esitatud vene keeles. Hüüdnimi solvas Joalat, aga veel solvavam on, et sellega „pärjatakse“ nüüd tuntud roppsuu-röökurist poliitikut.

Nobelivõitja Pääbo pole eestlane, vaid rahvusvaheline mees

Kogu Eesti rõõmustas, kui Rootsi teadlane Svante Pääbo eelmisel nädalal Nobeli meditsiiniauhinna pälvis – on ju tema ema puhastverd eestlane. Ekspressi 2007. aasta persooniloost selgub siiski, et Pääbo enda Eesti sidemeid tähtsaks ei pea. Ka eesti keelt Pääbo ei valda, küll aga on õppinud veidi vene keelt.

„Mitte et tal midagi Eesti vastu oleks,“ selgitas loos biotehnoloogia erakorraline professor Maris Laan, kes töötas koos Pääboga. „Tema loomus on lihtsalt olla kosmopoliit. Ta ei pea end otseselt ka rootslaseks.“

Petseri maakond Twitteris

Venemaa libareferendumite tuules tekkis Twitterisse konto, mis teatas Petseri maakonna loomisest. „99% Petseri elanikest otsustas edukal referendumil taasühineda Eestiga pärast edukat referendumit,“ teatab konto. Jagatud on „vast loodud“ Petseri maakonna lippu, vaatamisväärsusi ja ka värsket pilti piirikontrollist: