Rääkides rahvusringhäälingus jalgpallimaailma räpastest telgitagusest, sai Kinoteater hakkama umbes millegi sama julgega, kui klassijuhataja teataks 1. klassi laste jõulupeol pidulikult: päkapikke pole olemas!

On asju, mida me kõik teame, aga avalikult rääkida ei peeta sobilikuks.

Üleeile õhtul lõppes paljude inimeste jaoks jalgpalli MM, sest otsa sai ETV2-s kahe õhtuse jalgpalliülekande vahel eetris olnud „Kinoteatri MM Katarsis“.

Henrik Kalmet, Tõnis Niinemets, Kait Kall, Karl-Andreas Kalmet (kaamera taga lisaks Paavo Piik ja Paul Piik) mõtestasid jalgpalli oma erilisel moel. Kas ka see just üks eesmärke oli, kuid tänu neile jõudsid vähemalt viimaseid või esimesi minuteid jalgpallimatšist vaatama ka need, kes pole varem jalgpalliks iial telekat avanud.

Rullida jalgpallimaailma masendav silmakirjalikkus nii helgel, malbel ja humoorikal moel lahti... Seda suudab vaid Kinoteater. Jah... Üleüldse – head huumorit on „Kitsa Kinga“, „Kreisiraadio“ ja „Tujurikkuja“ kadumisest saati kohutavalt vähe. Rohkem eetriaega Kinoteatrile!

Kuidas aga rääkida ilusatest ja headest asjadest (lapsed, pere) kurjalt ja agressiivselt, seda näitas möödunud nädalal Riigikogus peretoetuste eelnõu teisel lugemisel ilmekalt Isamaa fraktsiooni liige Heiki Hepner.

Heiki, nagu vanemad praegu väikelastele seletavad: kui sa nii kõva jonni ajad, siis ei julge ju ükski päkapikk su akna taha tulla!

Heiki Hepner

Veebiülekande teel jälgijad said seda leevendada heli vaiksemaks timmimisega, kuid mõnel saalisolijal jäi üle ainult kõrvad kätega katta. „Esimest korda on võimalik kahe- ja kolmelapselistel peredel tunda ennast võrdsena!“ kuulutas Hepner vihaselt.

Tuletame meelde – uuest aastast on esimese lapse toetus 80 eurot, teise lapse toetus samuti 80 eurot ja alates kolmandast lapsest 100 eurot. Alates kolmandast lapsest lisandub sellele lasterikka pere toetus 650 eurot. Ehk kolmelapseline pere saab kuus 910 eurot ja kahelapseline 160 eurot.