Ilmar Raagi fantaasiafilmi „Erik Kivisüda“ peategelased on Raasiku koolitüdruk Florin Gussak ja Pärnu koolipoiss Herman Avandi. Ilmselt jääb seal mitu korda kõlanud, vahva intonatsiooniga Florini fraas „Mis vahid, armunud oled või?“ ringlema ka väljaspool filmi noorte seas.

Üliäge ja liigutav koguperefilm. Noored näitlejad ei jää kuidagi alla vanadele kaladele Juhan Ulfsakile, Laura Petersonile jt.

Vanematega vanasse lossi kolinud Erik ja seal varem elanud Maria lähevad otsima tüdruku kadunuks jäänud merebioloogist ema ning satuvad elu ja surma piiril asuvasse Kahevahelmaailma. Loomulikult meenutab film piraadilaeval oleva peamise tegevuspaiga tõttu ka filmi „Arabella, mereröövli tütar“, rääkimata Florini sarnasusest Arabella osatäitjaga.

Justiitsminister kukkus sotsiaalmeedias SA Liberaalne Kodanik (SALK) juhi Tarmo Jüristo postituse all lobisema. SALKi andmed kinnitasid taas, kui suur on palgalõhe meeste ja naiste vahel. „Meeste järele on tööturul suurem nõudlus kui naiste järele, seetõttu on hind kõrgem,“ põhjendas Lea Danilson-Järg ja märkis, et talle on siin seisukoha kujundamisel abiks majanduse baasteadmised.

„Mehed saavad toime palju laiema tööde spektriga kui naised, paljusid töid ei jaksa või ei taha naised üldse tehagi. Tahate naistele kõrgemat palka, tuleb osa naisi turult ära tuua, et alles jäänute hind kasvaks ja ongi lõhe läinud. Meil on aga ülikõrge naiste tööhõive!“

Ho-ho-hoo Lea... Väga tänapäevane seisukoht. „Kuld, puhas kuld,“ „kiitis“ ka Jüristo.