Sots, juut ja Ruuben Kaalep läksid baari.

Peale esimeste jookide tellimist viskas sots Ruubeni välja.

Juut küsis, miks järsku selline muutus.

Sots: „Nats hilja saime teada, et ta kõigele lisaks Riigikogu liige ka on.“

Hakkajad peatsed kolmandate laste emad-isad on juba asunud peretoetuste toel eraisikult eraisikule laene pakkuma.

Facebookis populaarne veebruaribeebide grupp on täis aktiivset kauplemist. Need, kellel on juba kolmas beebi tulemas, pakuvad tuge neile, kes on alles esimesi lapsi saamas. Pakkumisel on nii vanu beebiriideid, kasutatud turvatoole kui ka mõistliku intressiga kiirlaene.

Kolmandat last ootav Kätlin on juba planeerinud saabuvast 600 eurost iga kuu pool laenata kahe lapsega Laurale, kes lubab selle tagasi maksta siis, kui kolmas kullatükike ka tema perekonda saabub.

Riina Solman on sellest uuest fenomenist rõõmus. „Pensionisammaste reformiga leidis 200 000 inimest Eestis endas investeerimispisiku. Paljud tegid mõistlikke otsuseid uue teleka või kiirlaenu kinnimaksmise näol. Samamoodi oleme nüüd loonud inimestele stiimuli rahaga mõistlikult majandada ka noorperedel. Aga mitte kõigil, ainult kolme lapsega noorperedel,“ täpsustas Solman.

„On tore näha, et need, kellel see uus rahasüst otstarbeliselt kasutamata jääks, ei jäta raha seisma ja teevad rahast raha, laenates seda teistele, kellel veel pole kolme last. Läks asja ette!“

Isamaa uus raamat selgitab, kust lapsed tulevad

Isamaa poliitikud on valimiskampaaniaks kokku pannud raamatu, mis lahendab riigikogulasi aastaid vaevanud küsimust „Kuidas sünnib kolmas laps?“. Esimesel ega teisel lapsel raamat ei peatu, kuid kolmanda lapse saamiseks on detailsed juhised.

Isamaa raamatu sõnul sünnib kolmas laps siis, kui perel on lõpuks tekkinud patriootlik soov Isamaa nimel veel üks beebi teha. Raamatus soovitatakse mitte mõelda lasteaiakohtade puudusele või üha lähenevale kliimakriisile. Kuivanud ja kõrbenud maa tuleb täita lastega.

Teisedki erakonnad püüavad maksumaksja taskust tulnud rahapada kapitaliseerida, Reformierakond on välja kuulutanud julgeolekutuuri uue teema – perede julgeolek. Sotsid teevad podcast’i „Kolmikvõit!“ ja Keskerakond lihtsalt hüüab igal tänavanurgal „Rohkem raha kõigile!“.

EKI lõi peretoetuste tuules uudissõnu

Keel on muutuv ja ka Eesti Keele Instituut on valmis võtma arvesse uut reaalsust. Instituut teeb ettepaneku muuta väljendit „lasterikas pere“. Edaspidi on paslik öelda „rikaslaste pere“. Samuti on tehtud ettepanek muuta sõna „üksiklaps“ sõnaks „vaeslaps“.


Kranaadi vanasõna: Kes palju sööb, see palju maksab.