Neid kahte asja on aga keeruline mõõta. Mis saavad Eesti 200 poliitilise õnnestumise maamärkideks? Mis on nende maailmavaatelised punased jooned?

Eelnevatele küsimustele saame täpsemad vastused ilmselt asjade käigus. Ehk juba läbirääkimiste aegu (mis veel kestavad ilmselt mitu nädalat, sest valimistulemuse lõpliku välja kuulutamiseni läheb üksjagu aega), mitte alles siis, kui vastsed ministrid ametis esimesi samme astuvad.

Ministritest rääkides: Eesti 200 räägib, et neil on pikk plaan, aga on's neil ka pikka pinki?

Arvestades, et Kaja Kallase ja Reformierakonna otsusel jagatakse tulevases valitsuses portfelle erakondadele proportsionaalselt nende valimistulemusega, oleks Eesti 200-l vaja leida ehk neli ministrit. „Tegelikult saab need inimesed üsna vabalt kokku,“ prognoosib saates Eesti Päevalehe ajakirjanik Herman Kelomees.

Et Reformierakond otsustas neile ja ühiskonna ootusest lähtuvalt avalikkusele turvalisima valiku kasuks, paneb küsima, ega meil elu liialt igavaks lähe? Või kas see ongi üldse probleem?

Muidugi jagame podcast'is ka ministrikohti, arutame Kristina Kallase ministrite ristküsitlemise ettepaneku üle ja teeme üldise kokkuvõtte tänasest poliitpõnevast päevast.