Saksamaa rohelised on teinud ettepaneku lubada perekonnanimede sulatamist ka Saksamaal.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna nõunik Ulvi Klaar ütleb, et Eestis pole nimede sulandamise juhtumeid ette tulnud. „Nn sulandatud nime saab anda vabalt valitud perekonnanimena, kui sellel ei ole nimeseaduse piiranguid,“ selgitas Klaar. See tähendab, et nimi vastab eesti keelekasutusele, sellel ei ole liiga vähest (alla 29) ega liiga laialdast (üle 500) kasutust.

Eesti enimlevinud perekonnanimed on Ivanov (1. koht) ja Tamm (2. koht). Nende nimede sulandamisel tekib ühe võimalusena nimi Ivanotamm. Juhul kui praegu sidekriipsuga eraldatud perekonnanime sulandaks minister Lea Danilson-Järg, võiks internetis oleva spetsiaalse nimemootori Name Combiner ettepanekul tema nimeks olla Lea Järanilson.

Väga levinud nimed on ka Kask ja Petrov, nende sulandamisel sünniks nimemootori järgi Petrokask. Juhul kui nimed oleks sulandanud Marie Under ja Artur Adson, võinuks tekkida uus nimi Adunder või Undern. Taavi Rõivase ja Luisa Värgi perekonnanimeks võinuks aga nimemootori hinnangul saada hoopis Rõivasärk, Värrõivas või lihtsalt Rõrk.