„Täna sai seitse inimest rahalise kompensatsiooni juba kätte,“ ütles Prigožin postituses, nimetamata valuraha suurust.

Wagneri-nimelise eraarmee juht Prigožin hüppas toetajate ja kaasa tundjate rongile pärast seda, kui valuraha maksmisest teatas Peterburi linnavalitsus ning oma abi õnnetusest toibumiseks pakkus ka õigeusu kirik.

Kirjutasime eilses „Sõjapäevikus“, et Peterburi linnavalitsus maksab valuraha vigastuse raskusastme järgi 500 000 rubla (5720 eurot) või 250 000 rubla (2860 eurot). Linnavõimud teatasid kompensatsiooni andmisest esmaspäeval, üsna pea pärast plahvatuse toimumist.

Raskesti vigastatute hulka kuulub väljaande Fontanka andmetel ka „51aastane muusik, „Surematu polgu“ organisaator Tallinnast“ Sergei Tšaulin. Eestist veebruaris välja saadetud Tšaulin kuulas Tatarskit kohvikus üsna esireas.

Õigeusu kirik saatis haiglasse 24 plahvatuse ohvri juurde vaimulikud ühispalvust pidama. Seda võimalust kasutas 11 silma- ja kirurgiliste vigastustega patsienti, mõned isegi pihtisid.

Peterburi kohvikus toimus pühapäeva õhtul plahvatus, kus sai viga üle 40 inimese ja hukkus Vene äärmuslik sõjablogija Vladlen Tatarski. Inimesed olid sinna kogunenud Tatarski ettekannet kuulama. Üks tulija tõi esinejale kuju, millesse oli peidetud isetehtud lõhkeseadeldis. Atentaadi tegija on kohtu all.

„Inimesed saavad aru, et see plahvatus annab võimudele õigustuse veel jõhkramalt ühiskonda kontrollida,“ ütles Eesti Ekspressile üks Peterburi elanik. „Samas tekitas Tatarski tapmine inimestes arusaama, et nad ei saa ennast enam turvalisena tunda isegi siin Peterburis, kuigi linn asub sõjategevusest nii kaugel.“

Jaga
Kommentaarid