Ametlik statuut sedastas, et Kallast autasustatakse Eesti ja Ukraina riikidevahelise koostöö ning selle eest, et Eesti toetab Ukraina territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust.

Näis, et ordeni saamine tuli Kallasele üllatusena.

Vürst Jaroslav Targa orden on Ukraina autasu, mida jagatakse 1995. aastast riigile osutatud silmapaistvate teenete ja abi eest. I järgu ordeniga tunnustatakse riigipäid, II järgu ordeniga valitsusjuhte.

Peaminister Kaja Kallasele antud II järgu teenetemärgi pälvis möödunud aastal ka toonane riigikogu esimees Jüri Ratas. III klassi ordeniga on Ukraina riik tunnustatud Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simsonit ja endist Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi juht Henrik Hololeid.

Kõrgeima, vürst Jaroslav Targa ordeni I järgu on eestlastest pälvinud president Kersti Kaljulaid.

KOOS KA EDASI: Eesti ja Ukraina allkirjastasid täna ka ühisdeklaratsiooni.

Peaminister Kaja Kallas alustas täna visiiti Ukrainasse, see on tema esimene välisvisiit uue valitsuse juhina ning esimene Ukraina külastamine peaministrina pärast seda, kui Venemaa alustas Ukraina vastu täiemahulist sõda.

Kohtumise järel allkirjastatud riigipead ühisdeklaratsiooni, milles rõhutasid, et tugev, iseseisev ja jõukas Ukraina on ELi ja NATO liikmena Euroopa julgeoleku jaoks hädavajalik.