Nädala anekdoot

Tööle hilinenud kolleegid arutavad parklas liiklusummikute üle.

„Minu meelest kõige halvem osa Tallinna liikluskaose juures on Gonsiori kinni panemine.“

„Ma ei tea, minu meelest on hommikuprogrammide kuulamine.“

Kangekaelsus viib võidule – seda teavad kõik, kes on kunagi vaielnud Türgi pakettpuhkusel turul mõne suveniiri väärtuse üle või Prisma iseteeninduskassas aparaadi peale karjunud. Kuid pelgalt jauramine ei pruugi olla alati piisav ning vahel peab valmis olema kasutama „tuumanuppu“, et saada oma tahtmist.

Kolmapäeval ilmus raamatupoodide riiulitele anonüümse autori teos „Obstruktsioon sinu elus“, mis õpetab inimestele, kuidas riigikogu töömeetodeid kasutada kas või toidupoes või ühistranspordis. Autor väidab, et kirjutas soovitused eelmise nädala esmaspäevasel ja teisipäevasel ööistungil ning kolmapäeva hommikuks oli teos juba trükitud. Eesti inimesed on uuest eneseabiõpikust vaimustuses.

Taivo, kes töötab Tallinnas toidupoes, luges raamatu ilmumispäeval kaanest kaaneni läbi ning tema sõnul on see juba ta elu kardinaalselt muutnud. „Ma ei olnud rahul oma töötingimustega ning selleks alustasin läbirääkimisi, tekitades tööseisaku. Nii-öelda vajutasin tuumanuppu,“ selgitab Taivo.

Kui klient tuli kassasse, ei skaneerinud Taivo tema puuvilju läbi, vaid küsis mitmeid protseduurilisi küsimusi, näiteks „Kas te olete ikka kindel, et see puuvili on õun?“, „Kuidas te selles veendusite?“, „Kui me praegu siin pikalt arutame, siis see hinnasilt, mille te siia peale kleepisite, on vale kuupäevaga, kuna võime siin olla veel peale südaöödki, kas see siis ikka kehtib?“.

Kahjuks jäi Taivo obstruktsioon lühikeseks, kuna klient suundus oma kraamiga iseteeninduskassasse. Ka tema ülemus palus tal tööpostilt lahkuda ning mitte naasta. Kuid Taivo ei heitnud meelt ning sõitis lahkudes oma Volkswagen Sharaniga kinni poe ainsa väljapääsu. „Nüüd on kõigil kehvasti,“ on Taivo oma saavutusega rahul.

Taivo järgnes parklast lahkunud klientidele bussiootepaviljoni ja hakkas esitama inimestele arupärimisi lennukikütusest ning kormoranidest. Tema õnnetuseks võtsid jutusabast kinni kaks Jehoova tunnistajat, kellel oli ka temale arupärimisi. „Ma ei olnud selleks valmis, et maailmas juba on inimesi, kes oskavad obstruktsiooni ka ilma eneseabiraamatuteta. Seekord jäin mina alla,“ ütles Taivo. „Aga ma olen järgmine kord valmis!“

„Ma olen väga õnnelik. See raamat on mu elu muutnud. Tööle mind küll tagasi ei oodata, aga saan igal hetkel tekitada olukorra, kus tööd ei tehta ja kõigil on rõve olla. Minul endal ka, aga see on väike mure selle kõrval, et teistel on jama,“ ütleb Taivo naeratusega.


Kranaadi vanasõna: Hommik on ka riigikogus õhtust targem.