Osa lastehaigla töötajaid räägivad Ekspressile, et peaaegu 30 aastat haiglas töötanud Reisner muutus pärast vallandamist kardinaalselt. Meeldivast kolleegist sai hirmutis.

Samal ajal on käimas ettevalmistused Tallinna Lastehaiglale uue juhi valimiseks, sest Lutsu ametiaeg on läbi saamas. See kujuneb väga emotsionaalseks. Uus juht tuleb majast väljastpoolt, mis pole Lastehaiglas tavaks - ning Luts leiab, et valimine oli poliitiline tellimustöö. „Kandideerisin uueks ametiajaks, uskudes, et see on päris konkurss,“ ütleb ta.

Kogu lugu hakkas hargnema eelmisel aastal, kui Lastehaiglas peeti aastalõpupidu, kus paljude üllatuseks oli kohal töötaja, keda keegi polnud kunagi näinud - ent kes oli haigla palgal olnud juba pikalt.

Eesti Ekspressi podcast'is avab tagamaid ajakirjanik Marta Tuul. Ta räägib, kuidas lugu Ekspressini jõudis, mis Lastehaiglas toimub ning mida uus juht teha saab, et taastada töörahu - ning et haiglatöötajad saaksid keskenduda ravile.

„Lastehaigla töötajad on elanud eelmise aasta lõpust elanud teadmisega, et Lastehaiglas toimus midagi - vargus, finantskuritegu, ebaõiglane või õiglane vallandamine,“ nendib Tuul. „See kõik viib töötajaskonna stressi - need inimesed, kes väikeste patsientidega tegelevad.“