Kuigi postitus on väga populaarsel venekeelsel Facebooki lehel avalik olnud juba üle nelja ööpäeva, pole Таллиннцы administraator Oleg Bessedin seda kõrvaldanud.

Seepärast juhib Eesti Ekspress postitusele veebikonstaablite tähelepanu, et korrakaitsjad hindaksid, kas selline postitus on lubamatu vaenuõhutamine või agressioonitoetamine. Tänavu on Eesti sotsiaalmeedias registreeritud üle poolesaja agressioonitoetamise juhtumi ja nende eest määratud trahvid on jäänud 100 ja 400 euro vahele.

VENEMAA, AITA MEID! Selline üleskutse ripub menukas Facebooki rühmas Таллиннцы 22. juunist.

Postitust on like’itud 1200 korda, Aleksandrovi kommentaar pälvis 22 kasutaja heakskiidu.

Venemaad ülistavate üleskutsete all on Andres Toomi nimeline kasutaja lisanud soovituse „Sõida koju“ ja Vadim Zavgorodnoi irooniliselt küsinud „Aga mida arst teile soovitas?“.

Aleksandrovi nime kasutav kommentaator on üleskutse postitanud uudise alla, mis kirjeldab Venemaa ja Valgevene saatkonna töötajate, Nõukogude sõjaväe veteranide ning ühiskondlike organisatsioonide esindajate 22. juuni külaskäiku Tallinna kaitseväe kalmistule pronkssõduri juurde. „Kõigi osalejate südameid täitis sügav lein ja austus [fašismivastases võitluses] langenute vastu,“ kirjutas Таллиннцы administraator sündmust kirjeldavas postituses.