Nädala anekdoot

Mis vahe on Keskerakonna ja Isamaa saadikul?

Ei olegi.

„Aasta loom 2018 ehk ilves kahvatub 2023. aasta looma lendorava kõrval.“ See lause, mille Kallas neljapäeva õhtul sotsiaalmeediasse postitas, sütitas tulise arutelu, millest laiem avalikkus midagi kuulnud pole, kuna 2023. aastal ei käi keegi enam Twitteris. Vabandust, X-is.

Kallas ja Ilves vaidlesid õhtutundideni, kumb aasta loom siis tegelikult parem on. Oma sõna ütlesid sekka ka twitteri-inimesed, kes juhtisid tähelepanu, et aasta looma valimise diskursus ülendab ühtesid elusolendeid loomariigis teistest kõrgemale ning selline ülesandepüstitus ei ole tänapäeva maailmas enam kohane.

Kaja Kallase presidentide teemaks võtmine paistab süstemaatiline ja efektiivne. Järgmisena tabas Kallase kriitikanool Arnold Rüütlit. Kallas ütles, et „Rüütlil pole isegi nõukogusid, kust tagasi astuda, välja arvatud see üks“.

Kahjuks või õnneks ei pannud president Rüütel tähele, et tema kohta midagi öeldi. Kranaadi küsimuse peale, mida te sooviksite Kaja Kallasele vastata, ütles ta hoopiski: „Noh, ma usun, et täna me kõigepealt elame üle kõike rõõmsat ja seda, mis ajalugu on meile jätnud tänaseks, ja selle nimel ma soovin kõikidele palju õnne ja tahet jätkuvalt edaspidiseks.“

Kuid isegi sellega ei olnud Kallase tormiline nädal lõppenud. Presidente on veel ja nad kõik peaksid muretsema. Jalgpalliliidu presidendilt Aivar Pohlakult nõudis Kallas reedel selgemat seisukohta nii Vene mängude kui ka selle vesti asjus.

Eesti Olümpiakomitee President Urmas Sõõrumaa sai laupäeval kuulda, et Kallasele ei meeldi enam ammu Rotermannis söömas käia ja ta pigem õhtustab nüüd Noblessneris.

Eesti Panga presidendile Madis Müllerile Kaja Kallasel etteheiteid ei ole. Küll aga tänab teda Kallase isa Siim oma elulooraamatu 5000 euroga toetamise eest.

Kaja Kallas selgitas Kranaadile, et maailmas toimub nii palju muid asju ja ajakirjanikud võiks vene vedude teema nüüd kõrvale tõsta, seepärast ta juhibki tähelepanu paljudele muudele olulistele teemadele. „Nägin, et Brigitte Susanne Hundil selline taktika toimis hästi, igal päeval uus teema peal, keegi enam vana ei mäleta. Mõtlesin, et proovin ka. Mul pole endal hetkel välja tulemas raamatut, mida müüa, aga ma soovitan teil siis isa oma osta.“


Kranaadi vanasõna: Narri meest, mitte mehe vesti.