Kui Päikesekodu nõudis seal elavate noorukite vanematelt raha juurde, lõid nood uue sihtasutuse Liikva Päikesekodu Teenused, mis võttis kompleksi majandamise üle ning sai riigilt tegevusloa, ent ei maksnud Kella asutusele renti ruumide kasutamise eest. Kell nimetas uut sihtasutust puuküürnikuks.

Kella sõnul näeb kompromiss ette, et algse projekti toetajatele (nende hulgas talle endale, aga suuresti Irina Jevlanova perele) jääb tasumata üle miljoni euro. Kuludesse võib kanda ka 25 kuu jooksul kulutatud aja ja rohke närvikulu.

Pooled otsustasid lõpetada kõik kohtuvaidlused ja tühistada nõuded, sealhulgas nõuded Päikesekodu Teenuste nõukogu ja juhatuse liikmete vastu. Samas annab Päikesekodu Teenused tegevuse tagasi projekti algatajatele.

Vastaspoole liider, Päikesekodu Teenuste juhtkonda kuuluv Janno Karu kinnitab, et põhimõtteliselt on kokkulepe tõesti selline ja ka allkirjad lepingutele on antud, kuid mõned lubadused on vaja veel täita.

Küll aga kavatseb Kell jätkata kohtulahingut riigiga. Ta lootis, et saab erihoolekandeasutuse kinnisvarakulu katta riigi või kohaliku omavalitsuse toetustega. Kumbki neist ei eraldanud aga oodatud summasid, sest sotsiaalministeeriumi määrus ei sisalda ruumidega seotud kulusid ja kohalikel omavalitsustel on õigus maksta täpselt nii palju, nagu nad heaks arvavad. Oma allasutustele maksid nad kohati isegi viis korda rohkem, kui Päikesekodu küsis.

Rahahätta jäänud Päikesekodu esitas tunamullu kohtu kaudu nõude mõista sotsiaalministeeriumilt välja ligi 84 000 eurot. Tallinna halduskohus jättis eelmise nädala reedel nõude rahuldamata.