Nädala anekdoot

Poliitik jagab äsja tööle tulnud nõunikule tarkusi: „On üks hetk, kui poliitik ei valeta.“ „Millal?“ uurib nõunik. Poliitik vastab: „Kui ta nimetab teist poliitikut valetajaks.“

Elevus oli Riigikogu koridorides laes, põrandas ja õhus. Seinapraost piilus möllu isegi Eiki Nestori vaim, mis koos riigimehega Hiiumaale kadakate vahele pensionile mõnulema minemast keeldus ning on viimased aastad siin koridoride peal asjade käigul silma peal hoidnud.

EKRE saadikud nõudsid maja peal igalt vastu juhtuvalt ametnikult, aga ka prügikastilt ning portreemaalilt selgitust, miks ei võinud visiiti korraldada varem, hiljem, paremal, vasakul, üleval, all, kõrval või vähemalt ükskõik mis muul teisel ajal või teises dimensioonis, sest nende fraktsioonile on tegemist äärmiselt ebamugava ajaga.

Just nimelt tolleks hetkeks – neljapäeval kell 14 – on EKRE fraktsioonil igal nädalal päevakorras „Eestimaa patriootluse tund“, mille käigus tutvustab iga kord erinev saadik enda lemmiktööstusi Eestimaa peal, mis on PRIAst toetust saanud.

Lisaks pakkus Martin Helme heldelt välja alternatiivse kohana Ukraina presidendi kõne pidamiseks EKRE fraktsiooni ruumid, sest siis kõik EKRE saadikud viitsivad kindlasti kohale tulla, ehkki tegu on äärmiselt kahetsusväärselt halvasti valitud ajaga. Seal lubas eeskavaga üles astuda koguni Poolamets, kes õppis visiidi jaoks ära uue pilli – vinguviiuli.

Reformierakond aga jätkab koostööd dropshippivate pusafirmadega täpselt nagu ühele õigele liberaalsele kapitalistlikule erakonnale kombeks. Zelenskõi visiidi puhul telliti tegelikult kokku viis pusa, millest võib iga hetk ühe riigimehele kinkida. Viimasel hetkel jäid kõrvale pusad „Kaitsemahe“, Maitsevahe“, „Vaiknepahe“, „Värske lõhe“ ning Mart Võrklaev tõmbas endale entusiastlikult selga pusa „Maksurahe“ – vabanedes niimoodi Riigikogu valimistest alates esimest korda ülikonnast ja tõestades kogu Eestile, et ta pole siiski sisalik.

TÕSINE: Mart Võrklaev võtab oma disainpusa kandmist tõsiselt, kuna tema leping Vanapaganaga lubab tal vaid korra aastas ülikonnast väljuda.

Sotsidel oli Zelenskõile kaasas liikmeks astumise avaldus. Neid ei morjenda see, et Zelenskõi on hoopis teise riigi president ega saagi kuidagi sotsiks astuda. „Kui kõlbas Tanel Kiigele, kõlbab ka Zelenskõile,“ selgitas Läänemets.

Värske sotsiaaldemokraadi Ester Karuse sõnul olevat Veevalajast Zelenskõi suurepärane lisandus sotside ridadesse. Kuna ta kuumärgiks on Lõvi ning tõusumärgiks Kaksikud ning juhtplaneediks on Uraan, on tegu ilmselgelt sotsiaaldemokraadiga!

Liitumisavaldusega kelkimist pealt näinud Reinsalu pobises protestiks, et mõni poliitik ikka tuleb Isamaasse ka. Põnevil oli ka Jaanus Karilaid, kes oli juba vahetanud välja sildi „Reinsalu mees“, mis oli välja vahetatud sildist „Ratase mees“ ning seal oli nüüd kirjas „Zelenskõi mees“ ning ta ootas sellega riigipead juba Riigikogu fuajees nagu lennujaamas.

Mihhail Kõlvart sõnas Tallinna linna pressikonverentsil, et Zelenskõi kõne ära kuulamine tema erakonna Riigikogu liikmete poolt on kindlasti märk sellest, et Keskerakonnal on oma seisukoht, nad on selle seisukoha välja öelnud ja see seisukoht ei saa olla selgem.


Kranaadi vanasõna: Mida ei saa jõuga, seda saab kolimisfirmaga.