Meedias, sotsiaalmeedias ja linnapildis jooksevad reklaamid „Linnasüda nüüd avatud! Tule ja taasavasta Tallinna südalinn“. See on Tallinna linnavalitsuse kampaania inimeste meelitamiseks südalinna. Novembri lõpus alanud kampaania maksab 41 000 eurot.

„Eesmärgiks on tutvustada järk-järgult avanevat uuenenud linnaruumi ning aidata kesklinnas tegutsevaid ettevõtjaid ehitustööde tõttu vähenenud klientide tagasitoomisel,“ kommenteeris Tallinna ettevõtlusdirektor Kalle Killar.

Kummalisel kombel näidatakse reklaame ka näiteks Viru keskuse ees suurel ekraanil ehk neile, kes juba on südalinnas.

Kohtuniku radikaalne soovitus

Kohtunike ühingu esimees Anu Uritam valutab südant kohtusüsteemi toimimise pärast „Inimene ootab kohtult väga palju,“ ütles ta kohtute haldamise nõukoja hiljutisel koosolekul. „Mina ei läheks kergekäeliselt välja reklaamima, et kohtud on toredad asutused ja plaanime muutuda veel inimsõbralikumaks.

Pigem võiks arutada seda, kuidas saaks kohtute koormust vähendada. Meie sõnum inimesele võiks olla, et iga vaidlusega pole vaja pöörduda kohtusse. Inimesed peaksid enda asjade eest võtma rohkem vastutust ja otsima probleemidele ise võimalusel lahendusi.“

Õpetajad ei avalda streigifondi rahastajaid

Haridustöötajate liit plaanib hakata streikivatele õpetajatele toetust maksma annetustest kokku pandud streigifondist. Kinni makstakse pool arvestuslikust päevapalgast ehk 42 eurot.

Liidu juht Reemo Voltri ütles reedel Postimehele, et seni on liidul olnud paar-kolm suurannetajat, aga mitte eriti väiksemaid. Teisipäeval ütles ta Ekspressile vastupidist – suurannetajaid pole olnud, on palju väikeseid annetusi tavainimestelt.

Võimalike suuremate annetajatega käivad läbirääkimised, ent kokkuleppeid pole. „Me ei afišeeri neid, kes ennast ise afišeerida ei taha,“ ütleb Voltri ega soostu avaldama, kellega läbirääkimised käivad. Liidu juht ei ole nõus ka ütlema, kas nende poole on pöördunud mõni (opositsiooni)erakonna suurrahastaja.

Sky Plus kaotab kuulajaid

Kantar Emori raadio- ja muusikakuulamise seire viimaste andmete põhjal kuulas Sky Plusi raadiojaama 2023. aasta juulist detsembrini keskmiselt 52 000 kuulajat päevas. Nii vähe kuulajaid ei ole Sky Plusil 2018. aastast kasutusele võetud Day-After-Recall’i (DAR) uuringumeetodi järgi varem olnud.

Oktoobrist 2019 märtsini 2020 oli Sky Plus 93 000 kuulajaga päevas Vikerraadio järel kuulatavuselt teine raadiojaam. Praegu on peale Vikerraadio Sky Plusist suurema kuulajaskonnaga ka Raadio Elmar ja Star FM.

Reovesi rangemini luubi alla

Euroopa Liit teatas, et edaspidi hakatakse asulate reovees regulaarselt mõõtma mikroplasti koguseid, aga ka antimikroobikumiresistentsust ja COVID-19 näitajaid.

Hiina ehitab kibekiiresti päikeseparke ja tuulikuid

Hiina rajas mullu rohkem päikeseenergia võimsusi – 217 gigavatti –, kui ükski teine riik on rajanud kogu ajaloo jooksul. Võrdluseks: kogu USA olemasolev päikeseenergia tootmisvõimsus on 175 gigavatti. Seeläbi suurenes Hiina päikeseenergia tootmisvõimsus aastaga 55%, tuuleenergia tootmisvõimsus 21%, kirjutab Reuters.