Sisulooja Jüri Ratas (45) avaldas reedel Instagramis video, kus selgitab vaatajatele, mis on NATO. Ekspeaminister kandideeris selle pisut krampliku videoga välisministeeriumi suunamudijate koostööprojekti ja osutus endalegi üllatuseks valituks.

Nädala anekdoot:

Ema karjub appi – ta laps on tänaval mündi alla neelanud. Kohale tõtanud mees raputab mündi rahulikult, ent osavalt ilma suurema kisata välja. Naine uurib, kas tegu on arstiga. Mees vastab: „Ei, ma töötan maksu- ja tolliametis.“

Esimene reis koos välisministeeriumiga on juba planeeritud. Välisministeerium eesotsas minister Margus Tsahknaga võtab influencer Jüri kaasa välisvisiidile Poola ja kannab tema kulud kuni 300 euro ulatuses. „Loodame sellelt reisilt saada tabavat ülevaadet meie tegevustest välismaal ja ehk saab kajastust ka Tsahkna persoon,“ selgitab ministeeriumi avalike suhete juht Tihkel Mamm.

Suunamudija Jüri Ratas loodab, et suudab vältida poleemikat, mis kaasnes välisministeeriumi eelmise sisulooja koostööga. „Kavatsen tutvustada Tsahkna persooni ääretult erapooletult. Vajadusel isegi veidi pahatahtlikult. Näiteks püüan teda filmida ainult külje pealt ja lahtise suuga või söömise ajal. Nii ei saa keegi pidada seda tema persooni reklaamiks,“ selgitab Ratas oma plaane.

Ratas on elevil, et tema tööd influencer’ina on märgatud ja tunnustatakse. „Meil on oma personaalsed platvormid, kus me enda sisuga, enda loominguga saame mõjutada inimesi, kes meid jälgivad, ja jõuda sellega ka laia publikuni, sisulooja töö on palju enamat kui lihtsalt boba-teega selfide postitamine,“ arvab Ratas.

„Ma tunnen ennast reaalselt nii tähtsana selle valiku pärast, nagu ma oleksin päriselt ise mingi poliitik või välisminister või midagi,“ õhkab Jüri Instagrami vahendusel.

Ratase karjäär suunamudijana on olnud kiire ja tormiline. Kes siis ei elaks kaasa ta hiiglasliku koera Brauni kasvamisele ega oleks näinud kelmikat talisuplusvideot? Nüüd peab sisulooja end aga tõestama poliitilise sisu tootmises. „Loodan, et jälgijatele pakub ikka huvi ka see, mida poliitikas tehakse, ja mind ei vaadata ainult silmailuks,“ ütleb Ratas.


Kranaadi vanasõna: Sõpra tuntakse umbusalduses.