Koroonapandeemia, suletud piirid ja kadunud vene turistid – see kõik pole takistanud grupil Tallinna väikeettevõtjatel sukelduda Ida-Soomes hotelliärisse. Ettevõtjatel, kes pole kunagi varem majutuses tegevad olnud.

Nüüd on Ekspress ühes Soome rahvusringhäälinguga YLE avastanud, et ühe väheütleva eestlasest omaniku tagant paistavad tegelikult siinsete Venemaale kaupu eksportivate ettevõtjate kõrvad.

Varem tundmatule ettevõtjale on üle miljoni väärt hotelli liigutada aidanud inimene, kes veel eelmisel aastalgi eksportinud Venemaale komponente, mida loetakse kriitiliseks Putini sõjamasinale.

Asjaosalised keelduvad kõigist kommentaaridest. Ärimeeste motiivid Ida-Soomes Vene piiri ääres kahjumlikku äri jagada jäävad müstilisteks.

Ekspressi podcast’is räägib teema põhjalikult lahti teema avalikkuse ette toonud uuriva toimetuse ajakirjanik Oliver Kund, kellelt küsib Ekspressi ajakirjanik Märt Belkin. Juttu tuleb loo tagamaadest, Eesti ärimeeste motiividest ning sellest, kas äril ka mingit majanduslikku mõtet on.