Nädala anekdoot

Mitu ekrelast läheb vaja, et lambipirni vahetada?

Lambipirn peab jääma samaks, visake välja kõik, kes vahetust soovivad!

EKRE esimehe valimistel vaatas vastu kurioosne pilt: kõik tagastatud sedelid olid kas Martin Helme poolt või rikutud. Mitte keegi ei olnud vastu! Süvariigi agent kirjeldab, kuidas napilt enne valimisi vahele jäädi.

Härra agent, kuidas te siis vahele jäite?

Eks süüdi on ikka Helle Kullerkupu sularahakassa. Läksime Pärnus pubisse Veerev Õlu konspiratiivkoosolekut pidama – kohal kõik asjaosalised Jaak Valgest Ruuben Kaalepini – ja võtsime mustast kassast veidi õlleraha kaasa. See kassa ongi kogu aeg olnud loodud eesmärgiga õõnestada perekond Helmede võimu ja kasutasime seda sihtotstarbeliselt.

Ettenägelik Martin oli aga pubisse spioonid saatnud ja nägi, kuidas meie käed muudkui musta raha karbis käivad. Et ühel rahvuslasel nii palju raha kaasas on ja ta seda teistega jagab, tundus kahtlane ning järgmine päev toimus Pärnu kontoris Sinise Äratuse reid. SÄ tungis uksest sisse, muukis kapi lahti ja avastaski meie kingakarbi. Veel viimaste alles jäänud eurode vahel oli ka nimekiri kõigist süvariigi agentidest.

Mis agentidest edasi sai?

Nii algaski puhastus. Need, kelleni jõudis Rain Epleri raudne käsi, visati erakonnast välja. Mõni lahkus iseseisvalt, sest hakkas oma konservatiivse tuleviku pärast muret tundma. Meid on tegelikult erakonnas 54 tükki veel, aga tark Martin leiab ka nemad üles.

Kuidas 54?

Erakonna juhi valimistel saadi hääletuskasti 401 sedelit, neist 347 olid Martini poolt, 54 olid rikutud. Kusjuures mitte ükski hääl ei olnud vastu! Inimesed hääletasid poolt või sedel oli rikutud! Vot kui põnev – ainult need variandid!

See tähendab, et 100% erakonnas hääletanud inimesi toetas Martin Helmet. Ühehäälne. Sellise tulemuse peale tulebki tunnistada, et ta on süvariigi jaoks liiga tark. Soovitan ise neil 54 inimesel lahkuda, nad leitakse üles. EKRE esimees on väga nutikas ja saab kindlasti teada, kes need inimesed on.

Mis plaanid süvariigil EKREga olid?

Tahtsime parketikõlbliku erakonna teha. Et vahel võiks valitsusse ka võtta. Nüüd tunnistan, et eks see oli liiga ambitsioonikas mõte, pigem võiks tõesti rõhu panna Isamaa omadele või akna alla vaadata. Neid mehi parketikõlblikuks naljalt ei muuda.

Kranaadi vanasõna: Ära nori meest ega mehe mütsi, mees muidu viskab su välja.