Nädala Riisalo

Tiit Riisalo

On olnud suur au selles valitsuses ja nende inimestega Eesti riiki kuidagi paremaks ehitada ja alati on poliitikas toimetavatele inimestele see kõige suurem väljakutse.

Valitsuse pressikonverents, 11. juuli

Nädala anekdoot

Aleksei Turovski selgitab viimaseid poliitilisi juhtumisi: „Loomulikult otsib Brigitte Susanne Hunt endale erakonda. RMK müüb metsa kestvuslepingutega soodsamalt maha kui peaks, ta looduslik elukeskkond on ohus ja ta otsib poliitilist tuge.“

Esimene näidiskoolimaja võõbati ühe nädalavahetusega Õismäe ringil taas sinepikollaseks – kusjuures autentsuse säilitamiseks sai värv poole maja peal otsa ning jätkati kummalise helepruuniga. Haridusministeerium kutsub üles soovijaid ise lõunatiiva seintele roppusi kirjutama.

Peatselt toimuvate avamispidustuste kava on muljetavaldav. Tseremoniaalselt eemaldab haridusminister ise pooltelt WCdelt uksed ning annab võimaluse ühel suvetööle jäänud seitsmendikul peldikus isetehtud pommiga pott õhku lasta. Seejuures saavad vaba mikrofoni formaadis kõik kohalolijad meenutada oma lapsepõlvest kuulujutte sellest, kes tegelikult oli saris*ttur.

Järgmisena õnnistab haridusminister sisse lauad ja toolid, mis on koolimaja kaasajastamise tuules liialt steriilsed ja puhtad, joonistades neile kaante alla „Cool S“ sümbolid. „Tunnistan üles, pidin selleks nõunikult abi küsima, ma ise ei osanudki seda enam teha. Ja nõunik Daniel Kõiv on nii noor, et tema pidi kahjuks vanematelt kolleegidelt abi paluma. Õnneks leidsime täpselt õiges vanuserühmas abilise, kes tegi selgeks, kuidas see iidne märk töötab, ja laulis samal ajal Linkin Parki,“ selgitas Kallas.

KINOKAVA | "Kristen ja võlukriit"

Uuringust selgus ka, et senisest enam raha tuleks suunata palkadeks. Ministeeriumis küpsenud teine nostalgiline kava näeks aga hoopiski ette pommiähvarduste tagasi toomist, mille abiga õpetajate töötunnid väheneks. „Kui uurisime, mis tegi tolle aja koolimajad hubaseks ja mõnusaks, siis paljud tõid välja just nimelt pommiähvardused. Sai poole päeva pealt koju minna,“ selgitab haridusministeeriumi ametnik.

Kõiki soovijaid oodatakse Õismäele avamisele, kus igaühel on võimalik oma näts ise pingi alla jätta ning võimalusel ka haakriste valesti joonistada. Lisaks on oodatud kirjatükid kehka riietusruumidesse.

Kranaadi vanasõna: Parem üks ministrikoht pihus kui kümme Riigikogu esimeest katusel.