„Praegu uuritakse riigihanget tervikuna ehk kas selle käigus on järgitud kõiki seaduses sätestatud nõudeid. Kahtlustust kellelegi esitatud ei ole,“ ütles ta.

Raudsepp toonitas, et prokuratuur suhtub kõikidesse riigihanke nõuete rikkumise teadetesse tõsiselt, et ennetada võimalikku korruptsiooni ja ebaausaid konkurentsieeliseid. „Aus ja võrdne kohtlemine kõigi suhtes toetab riigi majanduslikku stabiilsust ja aitab tagada avalike vahendite õiglast ja läbipaistvat kasutamist,“ lisas prokurör.

Kambja vallavolikogu tänaseõhtusel istungil kutsuvad üheksa saadikut avaldama umbusaldust abivallavanem Toomas Järveojale. Varem riigikokku kuulunud Järveoja vastutab vallas ehituse-, planeerimise ja haldusvaldkonna eest.

Üleskutse teinud saadikud väidavad: „Arvestades, et volikogu komisjonide ja ka istungitel on andnud ta pidevalt ebarahuldavaid vastuseid „ma ei tea“, „ma ei ole kursis“, näitab Toomas Järveoja huvi puudumist Kambja valla vastu. Aasta jooksul ei ole abivallavanem aru saanud oma haldusalasse kuuluvatest teemadest ega oska kaasa rääkida oma vastutusalas olevatel teemadel. Sellise olukorra jätkumine on Kambja valla arengule ja eelarvele tervikuna kahjulik ja tuleb lõpetada.“

Toomas Järveoja avaldas Ekspressile arvamust, et tema umbusaldamine ei õnnestu. „Jah, ma ei tea kõikide asjade detaile kohe, aga olen öelnud, et andke natuke aega ja ma vastan teile,“ sõnas ta.

Järveoja lisas veel, et kuigi vallavalitsuses käivad jutud kriminaalasja kohta, ei ole nad täpsemat infot toimuva kohta saanud.