Augusti alguses hakkasid internetis levima videod Tallinna kesklinnas liikuvast mehest, kes karjub midagi bitcoin’idest, kannab vaid botaseid ja on selgelt segaduses.

See mees oli Jaak Roosaare (42), paljude eestlaste eeskuju investeerimise alal, menuraamatu „Rikkaks saamise õpik“ autor.

Meedia survel tunnistas tema abikaasa Maria, et mehe tervis ei pidanud suurele tööpingele vastu, teda tabas ootamatu tõsine terviserike ja ta vajab taastumiseks aega.

„Me saime selle loo osas tagasisidet psühhiaatritelt ja ettevõtjatelt. Kui nüüd toetuda päris psühhiaatrite hinnangule või arvamusele, siis nad arvasid, et selle loo lugemine on inimestele väga-väga vajalik,“ rääkis saates Kerttu Jänese, kes koos Sulev Vedleriga Roosaaret intervjueeris.

Tema sõnul näitab see lugu, kuidas vaimse tervise haigused ei ole ainult eluheidikutel, vaid võivad tabada ka edukaid inimesi.

Samas on sotsiaalmeedias palju spekuleeritud ka selle üle, et Roosaare lihtsalt mängis hullu. Tõepõhja sellistel süüdistustel mõistagi all ei ole. „Kogu intervjuule eelnenud spekulatsioonid ja avalik naeruvääristamine näitasid meile, et praktikas me ei ole suutnud ühiskonnas vaimse tervise teema tähtsust absoluutselt juurutada,“ rõhutas Jänese.

Kuula saatest lisaks, kuidas see lugu sündis ja mida veel sellest õppida sai. Head kuulamist!