Ma nõuan
see mina siin
tähendab osakest rahvast
pisikest küll, kuid siiski osakest…

Käi perse, Keskerakond, et sulle ei meeldi, et minu lapsed õues liivakastis mängivad, ja tagaajamist ja kulli, sest meil on Nõmmel suur aed ja sina, Keskerakond, tõstsid selle eest meil maamaksu viiekordseks.

Me ei ole kapitalistid; me elame naise vanaema juures, ja meil ei ole raha, et seda maamaksu tasuda, ja ma ei tea, kuidas ma seda oma naisele ütlen…

Käige perse, kõik kuradi lollid maainimesed, kes te arvate, et Laar keeras kõik perse ja kes te annate oma hääle Arnold Rüütlile, kes 88 ütles: “Mingit tagasiteed kodanliku Eesti Vabariigi juurde ei ole ega saagi olla…”

Käige perse, raisk! Käige perse, kõik marurahvuslased, käige perse, kõik erakondade noorliikmed, käige perse, netikommentaatorid. Andke mulle tagasi see lootus, et Eesti on normaalne väike riik, kus inimsuhted ei piirdu sõnadega “Käi perse!”. Käi perse, kuradi Ivo Rull! Käige perse, kõik kuradi suhtekorraldajad, kes te olete aastaid kõigile poliitikutele perse pugenud, maailmavaatest sõltumata, ja aidanud neil teha seda, mille vastu te ise kusagil sügaval oma südames võitlete, ja siis te ütlete neile, kes tahavad midagi muuta, et “Teil pole lootustki!”. Käi perse ka sina, kuradi venelane, et sa oled pätt, et sa oled kurjategija, ja käi perse selle eest, et sinu maitse interjööride ja muu elukeskkonna suhtes on, kurat, lihtsalt ilge, sest need kuradi ühetoalised Lasnamäe korterid, need näevad õudsed välja ja üldse mitte neofunk! Käi perse selle eest, et ma ei oska vene keelt, et ma ei saa sinuga suhelda, ja selle eest, et ma saan aru, et sa oled inimene, et me peaksime hästi läbi saama, et ma tunnen süümepiinu, et ma ei suuda sinu suhtes olla tolerantne ja empaatiavõimeline, kui ma näen sind McDonald’si leti taga: “Oдин cheesburger пожалуйстa!”

Käige perse, kõik kuradi intellektuaalid, kes te teate juba kõike ja olete nii kuradi skeptilised, et ükski süstal ei lähe teile enam naha vahele, ja ma ei tea, kuidas sinu ees mitte lolliks jääda, sest sinu ees jäävad niikuinii kõik lolliks. Käige perse, kõik teisejärgulised romaanikirjanikud, akvarellimaalijad, käige perse, sest te arvate, et olete paremad kui kõik teised kastid ühiskonnas, ja et te arvate, et poliitika on räpane. Kas Lennart Meri oli räpane? Käige perse, noorsugu, käige perse, te kuradi noored m***näod, kes te suudate mõelda ainult iseenda peale ja pole ühiskonda viimase 20 aasta jooksul mitte ühtegi muutust kaasa toonud. Käige perse, et te tahate välismaale ära minna, ei taha mitte kunagi enam siia tagasi tulla, käige perse eriti selle eest, et teie mõte ei suuda kesta üle viie sekundi. Minge perse, kuradi persekukkunud noored v***d, raisk. Sa peaksid olema noor, sa peaksid olema vihane. Vihane! Aga kurat, sa oled sama kuulekas nagu sinu ema ja isa, kes ei lähe tänavale, kes ei astu ametiühingutesse, kes, kurat, ei ütle oma arvamust välja, nikutab, kurat, oma porgandipeenra vahel linnalähedases suvilas — “Oleks ainult, et täna head ilma hoiaks!” Käi perse, Reformierakond, mine tõsiselt perse, et sa tõstsid minu lapse mähkmete käibemaksu 20 peale, aga jätsid ajalehtede oma 9 peale, kuigi seal on sitta sada korda rohkem!

Käi perse, kuradi pensionär, et sa mu 4aastasele pojale ei paku bussis istet, kuigi me tuleme hambaarsti juurest, ja ta vaeseke nutab. Käi perse, sa ignorandist koristaja, kes sa tuled pärast etendust lava koristama ja vaatad Ansipi pilti ja küsid, miks meil presidendi foto on seina peal. Raisk, sellepärast sa oledki koristaja, et sa ei tee vahet Ansipil ja Ilvesel, et sa, kurat, ei loe luulet, et sa ei tee vahet yin’il ja yang’il, et sa ei tea, kus on Sirbi toimetus, et sul on jummalast pohhui Eesti Vabariigi välispoliitikast, et sind ei koti Tiibeti inimesed, et sa ei tea, mis asi on populism, et sa ei taha olla lojaalne meie vabariigile…

Käi perse, Savisaar, et sa oled vanaisa, aga sa ei tegele oma lastelastega, vaid n***id inimesi hommikust õhtuni näkku. Käige perse, kõik kuradi lollid, rumalad, harimatud, ülbed, ahned, vingus nägudega m***id, kelle jaoks demokraatia ongi mõeldud. Käi perse ka sina, Andres Mähar, et sa oled juba 32 aastat vana, aga et sa võtad seda kõike nii südamesse, ja käi perse eriti selle eest, et sa usud, et sa vähemasti loodad, et see kuradi t*** Homo sapiens suudab vaadata oma ninaesisest natukene kaugemale.

Käige perse, käige perse, käige kõik perse, kellel on ükskõik ja kes te arvate, et meil pole tõsi taga.

NO99