DNS Changer-nimelise pahavaraga seotud kuritegelikus ühenduses tegutsesid kokku kuus meest ja üks naine, kes tegelesid programmeerimise, tehnilise taristu haldamise ning välismaiste äriühingutega suhtlemisega.

Kuritegude toimepanemise tulemusena saadi internetireklaami vahendajatelt vara vähemalt 21,9 miljonit USA dollarit ja 234 000 eurot.

Kriminaalasja raames on konfiskeerimise tagamiseks arestitud 143 kinnistut, kuus sõidukit, üks väikelaev ning rahalisi vahendeid umbes 660 000 euro ulatuses.

Eesti kriminaalmenetluse raames esitas Riigiprokuratuur Vladimir süüdistuse kuritegeliku ühenduse loomises ning rahapesus, mis on toime pandud kuritegeliku ühenduse poolt, suures ulatuses ja vähemalt teist korda. Timurit, Dmitrit, Konstantini ja Valentinat süüdistatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises ning rahapesus suures ulatuses. Süüdistus on esitatud ka viiele juriidilisele isikule, mille kaudu on süüdistatavad juhatuse liikmena tehinguid teinud.

Ameerika Ühendriikide kriminaalmenetluse raames on süüdistus esitatud Vladrimirile, Timurile, Valerile, Dmitrile, Antonile, Konstantinile ja Andreile seoses vandenõuga arvutisse sissetungimiseks, internetipettusega, tahtliku juurdepääsuga kaitstud arvutisse pettuse eesmärgil ja tahtliku informatsiooni edastamisega kaitstud arvutist. Lisaks on Vladimirile esitatud süüdistus rahapesus ja tahtlikus kaasosaluses rahalistes tehingutes, mille tulemusena soetati vara internetipettuse ja volitamata arvutisse sissetungiga. Tänaseks on Ameerika Ühendriikide taotlusel USA ametivõimudele välja antud Anton ning Valeri ning Vladimiri, Timuri, Konstantini ja Dmitri suhtes on Harju Maakohus teinud määruse, millega on pidanud õiguslikult lubatavaks isikute väljaandmise USA ametivõimudele.