Silver: Me oleme kõik siin professionaalid. Jätsime poliitikud teadlikult linna maha, et saaksime selle probleemi korralikult lahendada. Kordame lühidalt, milles on probleem.

Paap: Keit Pentus-Rosimannus on nii pikk nimi, et peale selle ei mahu plakatile enam loosung ära.

Kristi: Katse reforminoortega näitas, et soovitud telereklaami tema nime hüüdvate entusiastlike pooldajatega ei õnnestu teha. Pentus-Rosimannust on raske kümme korda järjest korrata nime lõpus köhima hakkamata.

Urmas: Eksperiment pensionäridega näitas, et kolmandik neist ei suuda nii pikka nime meeles pidada. Mõned imestavad, miks Rain Rosimannus meie kandidaadina peaministriks kandideerib, aga reeglina on tulemuseks täielik hämming. Penskarid vaatasid mind sama imestavate silmadega nagu mu neljakuune imik.

Silver: Paluks konstruktiivseid lahendusettepanekuid!

Jüri: Kui loobuks üldse perekonnanimest? Lihtsalt Keit! See lahendaks kõik meie probleemid. Kõik Brasiilia jalgpallurid on seda juba teinud.

Silver: Reformierakonna peaministrikandidaat on tõsine inimene. Ta ei saa olla lihtsalt Keit, vaid ta nimi on Keit Pentus-Rosimannus ja meie lähteülesandeks on teha tema nimele ägedat poliitilist reklaami, mitte muuta teda Brasiilia jalgpalluriks või poptäheks.

Kristi: Äkki teataks siis, et meie välireklaamidel polegi peale nime loosungeid, sest me ei räägi valijatega loosungite keeles? Et me võtame valijaid tõsiselt!

Gunnar: Miks peaksid teised kandidaadid kannatama Pentus-Rosimannuse pärast? Ülejäänutele mahuvad loosungid ilusti nime järele ära. Enamik on juba valmiski: Taavi Rõivas – kogenud käsi roolil! Jürgen Ligi – sulle südamest, valija! Andrus Ansip – olen ikka kobe!

Silver: Telereklaami osas on mõtteid? Entusiasmi kandidaadi suhtes tahaks ikkagi näidata. Emotsiooni on vaja!

Paap: Äkki palkaks elukutselisi lauljaid ja pika kogemusega laulupidudel käijaid?

Gunnar: Neid oleks vaja vähemalt poolsada. Kalliks läheb, eelarve ei kannata välja.

Kristi: Jätame äkki hüüdlaused ära ja kõigutame lihtsalt plakateid üles-alla? Ja rahvas hüüaks kõva häälega “jaa, jaa, jaa” või midagi sarnast. Suurde plaani võtame õnnest pisarais silmadega valijad, kes tänavad saatust võimaluse eest Pentus-Rosimannuse poolt hääletada.

Gunnar: Kõlab nagu mingi sekti kogunemise salavideo. Kas sellele järgneb ka orgia ja kollektiivne enesetapp?

Silver: Jätame siis hetkeks selle. Mida me pensionäridega teeme?

(Järgneb)

*Ülejäänud tekst ei mahu ära, see tuleb maha võtta. Küljendaja.