Lufthansa uus kliendimäng Fly Me To The Stars (leitav aadressilt https://apps.facebook.com/flymetothestars) meelitab mitmesuguste auhindade võitmise nimel proovima jõudu oma reisialaste teadmiste vallas, kuid paraku tundub geograafiaga kõige enam kimpus olevat Lufthansa ise. Nimelt kõlas vähemasti nädala algul üks küsimustest nii: “Eesti on üks kolmest Balkani maast. Mis on kahe teise riigi nimed?”


Finnairi suvised suunad

Finnair avas juuni esimesel nädalal uue lennuliini Iisraeli suuruselt teise linna Tel Avivi. Helsingi – Tel Avivi lennud toimuvad kaks korda nädalas ning lennuaeg algusega Tallinnast on parima võimaliku ühenduse puhul 7 tundi ja 5 minutit.

Kuni 26. oktoobrini kestev suvine sõiduplaan võimaldab Finnairi liinilendudega rännata ka Palma de Mallorcale ning Türgi kuurorti Antalyasse.


Silmus stjuuardile

Singapuris arreteeriti Hollandi lennufirma KLM stjuuard, keda kahtlustatakse uimastitega hangeldamises, mis on Singapuri kriminaalkoodeksi kohaselt karistatav surmanuhtlusega. KLM kinnitas ajakirjandusele, et kõnealune mees võeti tööpostil olles (õigemini kahe vahetuse vahelisel ööl oma hotellitoas) vahi alla ja viibib hetkel Singapuri eeluurimisvanglas. Hollandi saatkond on asjasse sekkunud, lootes poomissurma asendamist vanglakaristusega kodumaal.


Starbucks peletab suitsetajaid

Ameerika kohvipoodide kett Starbucks ei luba kundedel kohviku ees tänaval sigaretti läita. Keeld jõustub juba juunikuus ja käib kõigi USA ja Kanada territooriumil asuvate kohvikute kohta.

Kanadas ja USAs on kokku 7000 Starbucksi kohvikut. Starbucksi siseruumides keelati suitsetamine juba paljude aastate eest.


60 päeva üksindust

St. Andrewsi ülikooli teadur ja seikleja Nick Hancock siirdub 60 päevaks absoluutsesse üksindusse keset Atlandi ookeani asuvale inimtühjale kaljurahnule nimega Rockall, kust lähima rannani on 11 tundi laevasõitu. Senine vabatahtliku erakluse rekord selles kohas on ametlikult 42 päeva, millega sai hakkama grupp Greenpeace’i aktiviste, Hancock loodab vastu pidada kaks kuud. Kaasa võtab ta ainult mõned töövahendid, vajaliku koguse joogivett ja elementaarse toidutagavara. Rockall on 30 meetrit lai ja 21 meetrit kõrge. Tilluke kalju on ajaloos põhjustanud vähemasti nelja Atlandit ületava laeva hukkumise.