Paneks nähtud roosad jaanalinnusuled kaalule, saaks kindlasti kopsaka koguse. Kui vikermehi ei oleks, kes neid siis kannaks? Kogenud rongkäigulistel olid hirmkõrgete kontsakingade kõrval kaasas madalad sussid – ei suuda ju keegi mitmeid kilomeetreid tikk-kontsadel käia. Rohkete queen’ide ja diivade seas köitsid tähelepanu külalised välismaalt. Lufthansa oli pakkunud eritariifiga pileteid (millest asjasse puutumatud alles tagantjärele teada said, kuid kas neile oleks müüdudki?), nii oligi tuldud Hollandist ja Inglismaalt, Ugandast ja Venemaalt ning veel mitmelt poolt. Siinsetel venelastel oli oma veok, kuid loosungid käisid olukorra kohta Venemaal. Lausa revolutsiooni nõuti plakatitel, neid presidendipildiga illustreerides. Et Speakers Corner – lava Londoni Hyde Parki eeskujul vabaks mõtte- ja arvamuseavaldamiseks oli püstitatud nõukogude sõjamehe memoriaali ette – tundus sobiv koht olema tolerantsi nõudmiseks Venemaal. Riigis, kus kirikul on aina enam võimu, pole samasooliste perekonnaelu aktseptants mõeldav.

Aga ka sakslased tegid vea, kristlikke demokraate ukse taha jättes: kes on oma lipukirjaks valinud tolerantsuse ja arvamuste rohkuse, peaks ju ka nende eitavat hoiakut tolereerima – või saan ma millestki valesti aru?

Et ma mõnest plakatist ühemõtteliselt, nagu enamasti otse ja valesti aru olin saanud, ütles Mia. “Mitte ainult Putin, vaid ka Put in!” Miks mitte “PutinMyAss”? Kusjuures roosad põsed sobivad talle...