Norra Julgeolekuamet (NSM, Nasjonal Sikkerhetsmyndighet) ei andnud ameeriklaste tehnoloogiakontsernile Apple luba kolmedimensionaalse kaardistussüsteemi tarvis pealinnast Oslost kõrge resolutsiooniga õhufotosid teha, kirjutab ajaleht Aftenposten. NSMi esindaja Øyvind Mandti sõnul kujutavad sellised fotod otsest ohtu Norra julgeolekule, sest satelliidipiltidel on selgesti äratuntavad enamik tähtsamaid valitsushooneid ning sõjalisi objekte. Kõik teised Euroopa ja ka muu maailma pealinnad on lubanud kaardistamise eesmärgil 3D-ülesvõtteid teha.


Tallink devalveeris taksokuponge

Tallink on oluliselt halvendanud Tallink Takso sõitudega kogutavate preemiakleepsude laevareisideks vahetamise korda. Helsingi liinil on nüüdsest 10 kleebise eest võimalik osta vaid päevakruiise teisipäeval, kolmapäeval ja laupäeval toimuvatele reisidele. Broneeringule lisanduv tasu on tõusnud 16 euroni. 20 kleebise eest ostetav Stockholmi kruiis ühele või kahele reisijale on nüüd võimalik vaid pühapäevast kolmapäevani toimuvate väljumistega ja lisamaks kajuti kohta on tõusnud 36 euroni.


Naomi Campbell taas British Airwaysi pardal teretulnud

Kapriisne ning kuuldavasti sõjaka temperamendiga fotomodell Naomi Campbell sai loa taas BAga reisida. Pärast tumedanahalise moediiva skandaalset arreteerimist Londonis viis aastat tagasi ei tohtinud ta selle lennufirma pardal enam oma nägu näidata. Lennukeelu tühistamine ei meeldi sugugi firma töötajatele, kes olid salamisi lootnud, et see kehtib eluaeg, kirjutab Daily Mail. Campbell ootas 2008 Heathrow 5. terminalis teel Los Angelesest kogemata kaotatud pagasit ning läks mitmele BA töötajale kätega kallale ja sülitas neile näkku. Kohus karistas teda tookord lisaks lennukeelule ka 2670eurose rahatrahvi ning 200 ühiskondlikult kasuliku töö tunniga.


Lufthansa sulgeb Düsseldorfi-Miami liini

Tuleval talvehooajal ei ole enam otselende Düsseldorfist Miamisse, kinnitas Lufthansa juhtkond. Talveperioodi hooajalennud Floridasse pole lennufirmale tulu toonud. Eelmisel talvel lendas Lufthansa Düsseldorf Internationalist Miamisse viis korda nädalas.


Reisilennuk põrkas kokku lehmaga

Indoneesia lennufirma Lion Air lennuk 110 reisijaga pardal põrkas maandudes kokku lennuväljal vabalt ringi uidanud lehmaga ning kaldus maandumisrajalt välja. Indoneesia lennundusametnike andmeil oli Boeing 737-800 Sulawesi saarele saabunud pealinnast Jakartast. Lennukis olijatest keegi kannatada ei saanud, lehm aga ei elanud avarii käigus saadud hoopi üle ning suri õnnetuspaigal.


airBerlin peatas Egiptuse müügi

Saksa odavlennukompanii airBerlin ei lase kuni 15. septembrini väljuma pidavatele Egiptuse reisidele enam uusi pileteid juurde osta. Esialgse plaani kohaselt lennud Hurghadasse, Sharm el Sheikhi ja Marsa Alami siiski toimuvad.


Brasiilia hotellihinnad läbi lae

Niigi kallite hotellihindade poolest tuntud Brasiilias majutumine muutub juunis-juulis 2014 röögatult kulukaks, kirjutab Bloomberg. Keskmine hind Rio de Janeiros on siis 461 dollarit öö kohta ning isegi Salvadoris küsivad mõned hotellid tavalise 75 dollarit asemel kuni 509 dollarit.


Easyjet loob odavate selvekaupluste keti

Lennufirma Easyjet rajajal Stelios Haji-Ioannoul on äriidee avada Suurbritannias rida Easy-nimelisi säästumarketeid. Odavad ‘’Easyfoodstore’’ poed oleks eelkõige mõeldud majanduslikult halvas seisukorras olevatele klientidele. Esimene kauplus peaks Lõuna-Londonis uksed avama veel selle aasta lõpul. Läinud kuul kasvas Suurbritannias Toidupanga uksele koputanute arv kolmekordseks – kui aasta algul palus toiduabi 50 000 britti, siis praegu on abivajajaid juba 150 000.