REINSALU ETTEPANEK Marokos luksuskuurordi Le Jardin de Fleur arendamisega hätta jäänud ning 60 miljonit eurot Lääne-Euroopa investorite sääste ei tea kuhu matnud ärimees Margus ­Reinsalu on nördinud investoritele kuuldavasti teinud kompromissettepaneku. Selle järgi langetab Reinsalu firma Property Logic lubatud villade ja apartementide hinda viie protsendi võrra iga aasta eest, mil nende valmimine edasi lükkub. Osa investoritest ootab lubatud kinnisvara juba niigi aastaid ning ei saa sotti, mis majanduslik mõte oleks Reinsalul nii üldse midagi arendada. Samal ajal jätkab Property Logicu esindaja Sean Cusack investoritele e-kirjades katteta lubadustega puru silma ajamist. “Sean võiks hakata hoopis muinasjutte kirjutama, tal on selleks annet!” ütleb üks investor.

KINGITUS EKSAMIKESKUSELT Sihtasutus Innove (võttis augustist 2012 üle kõik Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse tegevused) tegi kooliaasta alguse puhul ilusa kingituse, kui lükkas riigieksamite tulemuste avalikustamise augustist septembrisse. Keegi ei saa meelt heites rappida koolide pingerea kallal! Ilusat ja rahuliku esimest koolipäeva!

RONG ELRON? Elektriraudteest saab Elron, Eesti Telefonist sai Elion. Uued nimed ei tähenda midagi ning kõlavad esperantokeelselt ja sootult. Tagantjärele vaadates, miks pidi näiteks selge nimega firma Eesti Ehitus end üldse Nordeconiks nimetama, põhiliselt ehitavad Luman & mehed ju ikka Eestis?

SOTSIDE NÄPUKAS Eesti Ekspress analüüsis juba tänavu mais sotside 2011. aasta valimiste aegset telekampaaniat ja leidis, et see on liiga odav. Asja hakkas uurima erakondade rahastamise järelevalve komisjon. Tulemus: sotside telekampaania kulud kasvasid ligi 20 protsendi võrra.