Kubits teadis, millest rääkis, sest tema kundede sekka kuuluvad mitmed nimekad ettevõtjad ja majandustegelased.
Aasta hiljem avaldasime tema teise loo "Kes varastas meie presidendi?". Kubits nentis, et riigipeana ei sära Toomas Hendrik Ilves enam nii eredalt nagu varem.

Nüüd on jälle sügis käes. Seekord fantaseerib Kubits, et Eesti järgmiseks presidendiks saab Siim Kallas ja näitab, et Eestis tõstab üha jõulisemalt pead riigikapitalism. Poliitikute prassimise üks paremaid näiteid on kavandatav superministeeriumi hoone. „Mitte miski ei sümboliseeri paari tõemonopoli haaranud ministri Louis XV laadset suhtumist („rahvas – see raibe söögu heinu“) rohkem kui ebamõistlik ja maksumaksjat mõnitav superministeeriumi majakolakas.“ teatab autor.

Ta juhib tähelepanu sigadustele, mis toimusid Estonian Airis ja avaldab arvamust, et selle eksperimendi eest peavad mõned inimesed vastutama hakkama. Ja mis eriti tore, keset sügavat kahjumist sai firma tegevjuht Tero Taskila tänutäheks hea töö eest eest 100 000 eurot kompensatsiooni. „Mul on tagasihoidlik, aga konkreetne ettepanek: Estonian Air nõukogu liikmed, kes selles rahapõletamise aktsioonis osalesid, palun jagage see 100 000 eurot kahe nõukogu koosseisu peale ära. See looks pretsedendi, et riigiettevõtete nõukogudes hakkavad inimesed ka reaalselt millegi eest vastutama ja hoiaks broilerid riiginisast eemale.“

29 häält on aga Kubitsa meelest mandaat, millega Jaapanis hüppaks minister aknast alla.