Spioonivalve toimib Kunagi Helsingis ühes Euroopa Liidu saatkonnas pikalt elanud eestlane otsustas ammu lõppenud suhtega ka oma südames lõpparve teha. Hiljuti Helsingis käies sõitis ta tuttava autos saatkonnahooneni, valas aia taga mõne pisara ja pildistas telefoniga hoonet, mille rõdukastidesse ta kunagi taimi oli istutanud. Hüvastijätt tehtud, pühkis eestlane juhtunu meelest... kuni paar nädalat hiljem Eesti politsei ta otse töölt kui potentsiaalse spiooni “vestlusele” viis. Olgu muuga kuidas on, kuid politseikoostöö ning autonumbrite paaritamine laevade reisijatenimekirjadega näib ELis toimivat suurepäraselt.

Meile helistati 1 Eelmises Ekspressis avaldasime nn maksu(mitte)maksjate edetabeli, kus esikoha pälvis Rocca al Mare keskus. Keskuse omanikfirma Cityconi soomlasest esindaja helistas, et kinnitada: nad maksavad ausalt kõiki makse ja investeerivad kogu kasumi Eestisse. Vähemasti praegu.

Meile helistati 2 Paar nädalat tagasi kirjutas Ekspress Tallinna kesklinnas asuvast klubist, kus igal reedel käivad koos Eesti svingerid, et seltsis seksida. Pärast loo ilmumist olid toimetuse telefonid punased inimeste kõnedest – taheti teada, kus klubi asub. Sekretäride säästmiseks vihjame, et klubi tegutseb Juhkentali tänaval.