Hinne: 4+


Yoteli keti Londoni Heathrow’ ja Gatwicki ning Amsterdami lennujaamades asuvad võõrastemajad on sõna otseses mõttes tunnihotellid (üldse mitte punaste laternate rajooni tähenduses), milles saad pika lennu vahepeal või enne varahommikust lendu end korralikult välja puhata. Ööbi­sin Londoni Heathrow’ lennujaama Yotelis 56 naela eest kuus tundi enne varahommikust lendu Amsterdami kaudu San Franciscosse.


Erinevalt tavalisest hotellist üürid Yoteli magamiskabiini tunnikaupa, lühim üüriaeg on neli tundi.


Yoteli kodulehel (yotel.com) valid kabiinihotelli asukoha ning saabumise ja lahkumise aja. Check-in käib seina ehitatud arvuti puuteekraani toksides ja kui jääd hätta, siis teenindaja tuleb appi.


Magamiskabiin meenutab suuruselt Tallinn-Moskva rongi tavapärasest luksuslikumat kupeed, milles on ka duširuum. Vasakul asub magamisriiul üsna mugava voodiga, mille jalutsis teleriekraan. Teler näitab 24 kanalit ning sellest saad lugeda ka oma e-kirju ning netis surfata.


Loomulikult on olemas tasuta wifi. Lahtikäiva plekist töölaua juures seinas leiad läppari ja mobiili laadimiseks paar eurostandardi ja paar briti standardi voolupesa.


Kui ajatsoonide vahetus on su organismi sassi löönud ning uni seetõttu väga erk, saad küsida vastuvõtust kõrvatropid – ja põhjusega, sest uksed kostavad läbi päris hästi.


Kui iriseda, siis see kellaajavärk mulle ei istunud – seetõttu pidin hotellitoa asemel tegema tööd Heathrow’ neljanda terminali kõrtsis ja selle kõrval ootesaalis. Just sel põhjusel võtan järgmine kord Heathrow’st miili kaugusel asuva odavhotelli toa. Ja liikumispuudega inimesel pole Yotelisse asja, sest koridoris on astmeid rohkelt ning riiulisse jalgade abita ei pääse.


Aga puhkuseks ja maailmaga e-suhtlemiseks hädavajalikud asjad – korralik voodi ja netiühendus – ning lennureisijale ülihea asukoht teevad Yotelist kaalumisväärse alternatiivi, kui tahad lennureiside vahel mõne tunni magada ega pea paljuks selle eest veidi alla 1000 krooni maksta.