Loomad on ­sageli paremad sõbrad kui inimesed. Loomade õigused on üldiselt kaitstud ja leiavad tihti kajastamist meedias. Käivad pidevad diskussioonid näiteks võitluskoerte pidamise keelustamisest, kuna selliste koerte kasvatamisel kasutatavad võtted ja dieet riivavat nende õigusi.


Mures ollakse Fyni saarel massiliselt müstilisse haigusse surevate hirvede pärast – kohalikud jahimehed on koondanud jõud ja võtavad proove – kohe sekund pärast hirve hukkamist, naksti...


Hiljuti jõudis kohtusse DR1 teleajakirjanik, kes hukkas tarbijakaitseteemalises telesaates 12 gupit, valades akvaariumisse šampooni, et demonstreerida toote toksilisust (üks kala suutis šampoonivees elada siiski nädalapäevad – toim.). Süüdistatuna kaladele hirmu ja kannatuse põhjustamises, mõisteti ajakirjanik lõpuks õigeks, kuna vaesed gupid pandi kaitsja poolt “ühte patta” kalatööstuses keevas vees piinlevate homaaridega – “Me ei saa ju kõiki kalureid ja restoranipidajaid süüdi mõista!”


Aga nii uskumatu kui see ka pole, Taani seadused ei keelusta seksi loomadega. Hiljuti tekitas diskussiooni lugu Grööni koeravägistajast, kes pääses 1000kroonise trahviga – taas kord tuli jutuks Taani kui maa, kus on võimalik arendada turismi eriharu loomaarmastajatele.


Ühes taani populaarseimas telekomöödias “Kloun” mõistab peategelane Frank, et tema parim sõber on Kopenhaageni loomaaia elevant Jumbo – selline väärikas ja uhke loom, millisena kangelane ennastki kirjeldab. Tema kolleegid on skeptilised – kas Frank siis inimeste seast sõpru ei leia? Aga Frank käib iga päev Jumboga kõvahäälselt asju arutamas... kuni ühel päeval kuuleb Jumbo surmast – keegi olla Jumbo “surnuks rääkinud”. Loomaaia töötaja soovitab leinaval Frankil emudega sõbruneda, mis esialgu Franki meeletult solvab – pole ju emud ei väärikad, ei uhked... Kuid kuidagi avastab Frank siiski emude soodsad omadused ja sõbruneb ka nendega. Emudelt saab ta külge kombe töö juures vastutust nõudvate olukordade lahendamise asemel pea diplomaatkohvri kaane vahele torgata...


Ülemöödunud nädalal leidis Taani Næstvedi loomaaias aset aga sootuks kohutavam sündmus – bengali tiigrid sõid ära neid palavalt armastanud hooldaja Nicky. Sel 31aastasel mehel oli viletsavõitu närvikava ja tegelikult oleks ta pidanud püsima kinnises asutuses, kust ta aga ausõna peale välja lasti. Nicky otsustas oma elukesele lõpu teha ja lasta end oma armastatud loomadel nahka pista.


Ühes oma eludest tegi midagi sarnast ka ­Buddha. Seda küll selleks, et päästa ematiiger näljasurmast, mitte iseennast maisest kannatusest.