Westerhout lisas, et Swissôtel toetab järjepidevalt erinevaid heategevuslikke organisatsioone. Näiteks serveeriti läinud nädalavahetusel mitmendat aastat järjest suppi ligi kaheksasajale inimesele Oleviste kirikus peetud kodutute ja vähekindlustatute jõulupeol.

„Väga rangete ISO-sertifikaadiga seotud toiduohutusstandarditega,“ põhjendab Swissôteli poolt toidu prügikasti viskamist ka hotelliketi Euroopa avalike suhete direktor Eva-Maria Panzer. Ühtseid reegleid järgitakse kõigis 17 riigis, kus Swissôtel tegutseb.

Samas kinnitas veterinaar- ja toiduamet, et Eestis puudub seadus, mis keelaks restoranil toitu kaasa pakkimast.

„Toitlustusettevõttel on õigus kliendi soovil söömata jäänud toitu kaasa pakkida, kui toitlustusettevõttel on olemas selleks sobivad pakkematerjalid. Kohustada toitlustusettevõtteid klientidele sellist teenust osutada ei saa, see on nende otsustada,“ täpsustas ameti toiduosakonna peaspetsialist Zarina Skvortsova.

Ka Swissôteli töötajaid näisid toidu raiskamise teemast erutuvat. Üks neist nimetas Facebookis Ekspressi artikli autorit “lolliks tindini..ujaks."

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena