Liis Haavel kaebas Pressinõukogule, et artikliga on teda laimatud ja loodud vale ettekujutus, nagu tegeleks ta taas kelmustega, kuigi tegelikkuses müüs ta oma laste isale kuuluvat vara. Kaebaja ei ole rahul, et tema käest kommentaari ei küsitud. Liis Haavel leiab, et artikliga on tekitatud nii talle kui ta lastele põhjendamata kannatusi.

Eesti Ekspress vastas Pressinõukogule, et kaebaja üritas müüa temale kuuluvat kinnistut valenimega. Kuna Liis Haavel on varem olnud korduvalt kriminaalkorras karistatud seoses kinnisvarapettustega, võib pidada avalikkuse huvi selle teema vastu suureks. Eks­press lisas, et ajakirjanduse eesmärk on informeerida avalikkust neid varitsevatest ohtudest ja seega on alusetu ka väide, nagu põhjustaks artikkel kaebajale ja ta lähedastele kannatusi. Ekspress kinnitas, et on faktide tõesust kontrollinud.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Ekspress rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 4.1., mis näeb ette, et uudised, arvamused ja oletused olgu selgelt eristatavad. Pressinõukogu hinnangul on artikli viimane lause oletus. Samuti rikkus Eesti Ekspress artikli viimase lausega ajakirjanduseetika koodeksi punkti 4.2., mis näeb ette, et konflikti sisaldava materjali puhul peab ajakirjanik ära kuulama kõik osapooled. Artikli viimase lausega on Liis Haavelit kahtlustatud pettuses (võimalikus uues pettuses). Sellise tõsist süüdistust sisaldava oletuse puhul oleks ajakirjanik pidanud ära kuulama ka kaebaja, s.o Liis Haaveli.

Pressinõukogu esimees Aivar Reinap