Riigiprokuratuur uurib ebaseaduslikku lõhkeaine ja relva omamise juhtumit, millega seoses viibib vahi all 53aastane tallinlane S. S.

Kahtlusaluste ring võib laieneda.

LANGESIN UUE RELVA OHVRIKS!

Iseseisvuspartei siseministri kandidaat Raivo Orgusaar teatas Facebookis, et teda zombistati enne Tallinna TVsse esinema minemist psühhotroonse relvaga.

HITLERI UUS TULEK

Saksamaa ajalooinstituut IfZ tahab tuleval aastal taasavaldada Adolf Hitleri Mein Kampfi”. Seni on raamatu ilmumist takistanud Baieri liidumaa, mis päris Hitleri autoriõigused. Tänavu möödub aga Hitleri surmast 70 aastat ja autoriõiguste kaitse lõpeb. IfZ plaanib “Mein Kampfi” avaldada koos 5000 teadusliku kommentaariga.

SAVISAARE PAUK

Erki Savisaare pildiga Keskerakonna tikud kipuvad plahvatama ja hõõguv väävel lendab kurat teab kuhu.

OSOKA ÜLLATUS

Vanameister Olav Osolinil ei läinud “Eesti laulu” finaalis küll kõige paremini, kuid ootamatu tähelepanu saabus veidi hiljem: žürii liige Els Himma palus Osolinilt nooti, et laul “Üle vesihalli taeva” kohe oma repertuaari võtta ning peagi džässbändiga esitada.

VIGADE PARANDUS

Muidugi teavad Ekspressi ajakirjanikud, et Tõnu ­Kaljuste on dirigent, mitte helilooja, nagu oli kirjas loos “Kadri­oru afäärid”. Mullu mais avaldasime näiteks pika loo, kuidas Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester esinesid USAs.

Jutt, et Liina Kersna on peaministri büroo “toonane” juht, oli liiga varajane – Kersna alles kandideerib Reformierakonna ridades Riigikogu liikmeks.

Eesti alalist esindust Euroopa Liidu juures juhib suursaadik Maasikas, kelle eesnimi on Matti.

Märkisime ka, et proua Evelin Ilvesel ei olnud abielusõrmust sõrmes. Sama märkas ka Õhtuleht, kus presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert selgitas: “Evelin Ilves kannab abielusõrmust. Tol päeval jäi presidendi abikaasal pärast treeningut sõrmus korraks sõrme tagasi panemata.”