10.07.2015, 09:13
Maitseelamus: Sitsiilia riisipall
FOTO:
Palermo lennujaamapuhveti pisut määrdunud klaasletist vaatab vastu miski, mis meenutab oma kuldpruuni tooni tõttu suurt Kiievi kotletti, ainult et on peaaegu ümar. Ent kuigi arancini sisemuses leidub veidi vürtsikat hernestega liharaguud (või kreemjat bešamellkastet), on sugulus kiievi kotletiga näiline – arancini koosneb peamiselt keedetud ja siis pallikujuliseks vormitud riisist, mis saanud krõbeda koore ja värvi keevas õlis. Hind keskmiselt 1–2 eurot tükk, kalorite ja kolesteroolinäitajad trükivalgust ei kannata, sõltuvusttekitavusfaktor üheksa palli kümnest. Otsekui jaapani onigiri, aga selle patuse lisahõrkusega, mida fritüür peaaegu kõigele anda suudab.